Имаш въпроси?
0894856364

Меню
Меню
Йохимбин - Прием и Странични Ефекти | Личен Опит

Dec/12/2019

Йохимбин - Прием и Странични Ефекти | Личен Опит

Съдържание:
1 Какво представлява Йохимбин?

2 Какви са ползите от употребата на Йохимбин?

3 Йохимбин - изгаряне на мазнини и отслабване

4 Да уточним как точно работи и какво се случва в тялото ни след употребата на Йохимбин

5 Йохимбин – прием и дозировка

6 Има ли странични ефекти при приема на Йохимбин?

7 Внимавайте, когато избирате Йохимбин

8 Йохимбин и комбинацията му с различни хранителни добавки

9 Моят личен опит с Йохимбин

Какво представлява Йохимбин?
Йохимбинът е алкалоид, който се извлича от кората на дървото Йохимбе.

На пазара за хранителни добавки йохимбинът се среща основно под две форми:

Yohimbe Bark / Кора от Йохимбе - концентриран екстракт от кората на дървото Йохимбе (на снимката). Във формулите с Yohimbe Bark има един минус и той е, че обикновено не е ясно точното количество на съдържащият се вътре алкалоид йохимбин. От 3 до 6%е съдържанието на алкалоиди в кората на дървото Йохимбе, а само около 10% от тях са Йохимбин.

Yohimbine HCl / Йохимбин Хидрохлорид - Това е чиста форма на йохимбин, към чиято молекула е прикрепена солна  киселина, която го прави по-стабилен и по-адекватно усвоим от организма ни.

Йохимбинът като хранителна добавка е изключително популярен суплемент по целия свят.

Какви са ползите от употребата на Йохимбин?
Обикновено хората го търсят, защото доказано помага при мъже и жени за изгарянето на мазнини (1, 2), увеличава тонуса, действа като афродизиак, а специално при мъжете се бори с еректилната дисфункция. (3).

Дай по-конкретно...

Работи ли наистина йохимбинът?

Какви са реалните ползи от употребата му?

Сега ще ти кажа.

В рамките на няколко кратки минути ще ти обясня подробно и ще разбереш как точно работи и какви са плюсовете (и минусите) от употребата му.

Йохимбин - изгаряне на мазнини и отслабване
Особено ефективен е при изгарянето на мазнини в най-проблемните зони
– при мъжете паласки, и корем, а при жените корем, бедра и дупе.

Отслабването и стопяването на сантиметри в тези зони, обикновено е най-трудно, защото и при двата пола, в тези области на тялото се намират мастни тъкани с по-високи нива на алфа рецептори, върху които йохимбинът работи и превръща мазнините в тази област „по-лесни“ за изгаряне.

Тук ще цитираме накратко няколко научни проучвания в тази насока, които подкрепят ефективността на йохимбина по отношение естественото подпомагане на изгарянето на мазнини.

  • В проучване направено в Полша (4), включващо 20 жени с наднормено тегло, са подложени на диета с ежедневен прием от 1000 калории в продължение на 3 седмици. Жените са разделени на две групи - едните приемат йохимбин, а другите приемат плацебо. Тези, приемащи йохимбин са свалили 3,6кг, а тези, които не приемат йохимбин са свалили 2,2кг.
  • В това проучване (1) са участвали професионални футболисти, които са приемали два пъти на ден по 10mg Йохимбин за времето от 21 дни. Измерването на процента подкожни мазнини се измервал в началото и в края на проучването с помощта на калипер. И двете групи спазвали една и съща диета и тренирали по един и същи начин, просто едните приемали йохимбин, а другите плацебо. Резултатите показват, че групата на приемащите Йохимбин е намалила процента си подкожни мазнини от 9.3% на 7.1% (средно). При групата, която приемала плацебо не са установени промени в процента на подкожни мазнини. 

Да уточним как точно работи и какво се случва в тялото ни след употребата на Йохимбин
Признавам си, че не е лесно за обяснение и разбиране, но си струва да си наясно.

Какво се случва в тялото ни след употреба на Йохимбин?

Как всъщност работи Йохимбинът?

Как Йохимбинът стимулира отслабването в най-проблемните зони?

Това са само част от въпросите, които мъчеха главата ми преди 7-8 години, когато търсех начин да стимулирам естественото изгаряне на мазнини в най-долната част на корема и паласките.

Та, ще ти кажа това, което знам и съм научил за Йохимбина и неговото действие.

Мастните клетки притежават два основни рецептора – Алфа и Бета Рецептори, които се свързват с циркулиращите в тялото катехоламини (адреналин и норадреналин).

И двата вида рецептори имат своята определена роля в организма ни.

Основното, което ни интересува нас - целящите да изгорим мазнини, е че когато норадреналина и адреналина се свържат с Бета Рецепторите, изгарянето на мазнините бива „активирано“.

Ако въпросните адреналин и норадреналин се свържат с Алфа Рецепторите, използването на мазнините като енергия и "изгарянето им" не се „активира“.

Подкожните мазнини в проблемните зони имат по-голям брой Алфа-Рецептори, което ги прави по-трудни за изгаряне.

Алкалоидът Йохимбин е блокер на алфа-2-адренорецепторите.

И тук на помощ идва Йохимбинът, който блокира Алфа-2-Адренорецепторите и позволява на циркулиращите в кръвта адреналин и норадреналин да се свържат с Бета-Рецепторите, което „активира“ изгарянето на мазнини точно в най-проблемните зони.

Йохимбинът, независимо от формулата, която ще решиш да приемаш, когато попадне в организма ни, стимулира симпатиковата част на вегетативната нервна система, което повишава нивата на определени хормони и невротрансмитери (катехоламини – адреналин и норадреналин ) в кръвопотока, които увеличават телесната температура и стимулират кръвния поток. Циркулиращите вече вещества притежават свойството да се свързват с мастните клетки чрез адренергични рецептори.

Йохимбин – прием и дозировка
Приеманата доза в научните изследвания провеждани с йохимбин е 0.2mg/kg. (5)

Тоест:
Ако тежите 100кг трябва да приемате 20mg на ден.
Ако тежите 50кг трябва да приемате 10mg на ден.

Според личния ми опит и редовната употреба на йохимбин хидрохлорид, тази доза е изключително висока. Никога не съм приемал повече от 5mg на ден и съм го усещал повече от добре по отношение на изгаряне на мазнини, енергия и либидо. Тази доза съм я приемал обикновено на лично тегло между 95 и 105кг.

Ако приемате за първи път йохимбин хидрохлорид, то съветът ми е да започнете с минимална доза – не повече от 2.5mg/ден и съответно постепенно да увеличите дозата до 5mg/ден.

Кога е най-добре да се приема Йохимбин?
Преди тренировка, сутрин на гладно, между храненията, преди или след хранене?

Зависи от целта.

Ако приемате йохимбин за да подпомогнете изгарянето на мазнини, то според мен най-подходящият момент за прием е сутрин на гладно преди кардио или силова тренировка.

Приет преди тренировка йохимбинът подпомага липолизата и изгарянето на мазнини. (6)

Има една уловка обаче.

Ако в организма ни нивата на инсулин са високи, то ефективността на йохимбина по отношение на изгарянето на мазнини намалява значително.

Обикновено всеки от нас консумира храна няколко часа преди тренировка, което неминуемо повишава секрецията на инсулин, който пък намалява значително ефективността на йохимбина.

За да избегна конфронтацията на йохимбина с храната, аз приемам йохимбин само и единствено сутрин преди кардио или силова тренировка на празен стомах.

Точно по този начин съветвам и клиентите ни да приемат йохимбина.

Любимата ми комбинация за максимално натурално и ефективно изгаряне на мазнини преди сутрешна тренировка на гладно е:

2.5mg Йохимбин Хидрохлорид
2000mg Ацетил Л Карнитин
100/200mg Кофеин

Ако приемате йохимбин за да подобрите еректилната функция и тонуса си, то най-добрият вариант е да приемате сутрин на гладно и следобед (колкото се може по-далеч от хранене) по 2.5мг йохимбин хидрохлорид. 

Има ли странични ефекти при приема на Йохимбин?
Накратко казано, ако спазвате препоръките за прием - т.е. да не приемате повече от 2.5-5mg/ден йохимбин хидрохлорид не бихте изпитали странични ефекти.

Когато се приема във високи дози (0,4mg/kg) йохимбинът може да увеличи пристъпите на безпокойство, изнервеност и импулсивност. Ако имате панически разтройства или чести състояния на тревожност/вътрешна тревога, йохимбинът не е за вас. Също така, не се препоръчва употребата на йохимбин във високи дози и при хора с проблемно кръвно налягане и сърдечни заболявания.

Внимавайте, когато избирате Йохимбин
Учени от Harvard Medical School (7) са изследвали 49 различни суплменета съдържащи йохимбин. Сравнявано е реалното съдържание и това обявено на етикета от производителя, като в заключение е установено, че при някои марки има разминавания между 28% и 147% от обявеното и реалното съдържание.

В нашият сайт сме подбрали само и единствено качествени марки, на които можете да имате доверие.

Аз лично съм използвал 3 марки – SAN, Natrol, Pure Nutrition.

През годините съм ги редувал в зависимост от наличностите в България. Тях мога да препоръчам, като повтарям, че не съм приемал повече от 5mg/ден.

Йохимбин и комбинацията му с различни хранителни добавки
За да се постигне по-бързо желаният ефект от употребата на Йохимбин, то той често бива комбиниран и с други хранителни добавки. Комбинацията между някои добавки и Йохимбин би имала положителен ефект в повечето случаи, но не винаги.

Продължете да четете и ще разберете с какво е добре да се комбинира и с какво не е желателно да се комбинира Йохимбина.

Йохимбин и Л-Карнитин
Ако основната ви цел е изгаряне на мазнини, отслабване и релеф, то тази комбинация би била повече от перфектна. Аз лично бих заложил на формула на Л-Карнитина, която е Ацетилова. Усвоява се по-добре, подобрява концентрацията и действието й е значително по-добро от тази на Л-Карнитин Тартрата.
Както по-горе ви споделих, комбинацията от Ацетил Л Карнитин + Йохимбин + Кофеин за мен си остава една от най-ефективните за натурално изгаряне на мазнини.

Йохимбин и Кофеин
Кофеинът доказано подпомага изгарянето на мазнини, подобрява когнитивните функции и има положителен ефект върху здравето на мозъка, а също така подпомага натрупването на мускулна маса и подобряване на физическите показатели. (8)
Приемайки Йохимбин и Кофеин в комбинация ще си подсигурите по-ефективно изгаряне на мазнини, повече енергия и желание за тренировка.

Йохимбин и азотни бустери
Азотните бустери са хранителни добавки, чиято цел е да подобрят физическото представяне и се приемат преди тренировка. Също така стимулират централната нервна система, осигуряват енергия, напомпване и покачване на силата. 
Краткият отговор на въпроса "Може ли да се комбинира Йохимбин с азотен бустер?" е - зависи от състава на азотния бустер.
Съветваме ви да приемате Йохимбин само с азотни бустери, които не съдържат високи количества кофеин или други невро стимулатори.

Йохимбин и Аргинин
Йохимбинът сам по себе си спомага за подобряване на състояния свързани с еректилна дисфункция.
Комбинацията му с L-Arginine подобрява ефективността и справянето с подобен проблем при мъжете. (9)
Аргининът е аминокиселина, която стимулира притока на кръв и разширява кръвоносните съдове, изразява положителни свойства и в подкрепата на сърдечно-съдовото здраве.

Йохимбин 2.5 до 5mg на ден плюс 3 до 5 грама L-Arginine ще повлияят положително подобен тип проблем. 

В нашият онлайн магазин можете да откриете множество варианти на Аргинин, просто използвайте търсачката.

Йохимбин - цени и какво предлага пазара
Цената на Йохимбина според мен е поносима и добра на българския пазар. На цена от около 30лв можете да се сдобиете с опаковка от 90 капсули, която да ви стигне за приблизително 2 месеца плътен ежедневен прием на добра и работеща доза.

По-нагоре ви споменах, че основните марки, които съм пробвал през годините и можете да им се доверите за закупуване на Йохимбин са SAN, Natrol и Pure Nutrition.

Моят личен опит с Йохимбин
Почти всяка година влизам в режим за 3-4 месеца с цел намаляване на подкожните мазнини, а през останалото време от годината целта ми е да поддържам или качвам мускулна маса. 

В периода на изчистване на мазнините увеличавам продължителността на тренировките и обема й, редуцирам плавно калориите, увеличавам приема на белтъчини, свеждам до здравословни дневни стойности приема на мазнини и най-често въглехидратите ги приемам на ротационен принцип.

Изгарянето на мазнини е процес, който може да бъде активиран и манипулиран и без хранителни добавки, но смело мога да твърдя, че употребата на някои суплементи лично при мен в периоди на изчистване спомага с до 30-40% по-бързо достигане на резултатите. 

Първо подготвям хранителния си режим, обмислям тренировъчния план и тогава вече идва реда на хранителните добавки, които да подпомогнат процесите за постигане на желаната цел.
Никога не съм и няма да разчитам само и единствено на хранителните добавки.
И вие не го правете.

През годините съм използвал Yohimbine и Yohimbine Bark.
Използвам ги основно с цел поддържане на по-добър тонус през деня и стимулиране на процеса липолиза (разграждане на мазнините).
По отношение на изгаряне на мазнини, смятам, че по-ефективен в това отношение е чистият Yohimbine. 
Както споменах и по-нагоре в текста, не съм приемал повече от 5mg Йохимбин на ден.
В първите дни от приема използвам по 2.5мг сутрин на гладно след което правя 30-50 минути кардио. След 10-тия ден увеличавам дозата на 2.5мг сутрин и 2.5мг следобед между храненията.

Според мен комбинацията между определен тип хранителни добавки винаги е била по-ефективна, отколкото при приема на само един вид.
В периодите, когато искам да намаля процента на подкожните мазнини залагам на любимият ми стак:
2.5mg Йохимбин Хидрохлорид
2000mg Ацетил Л Карнитин
100/200mg Дехидратиран Кофеин

И 3-те хранителни добавки спомагат за липолизата, енергията и желанието за физическа активност. 

Разликата в 2-те снимки е около 3 месеца.
И на двете снимки съм почти едни и същи килограми - между 104 и 107кг, като идеята на тази "телесна рекомпозиция" беше да запазя обема и теглото си и в същото време да намаля процента подкожни мазнини. 

Заключение
Йохимбинът е една от малкото хранителни добавки, които доказано спомагат за изгарянето на излишните мазнини.
Научните изследвания в тази насока са стигнали до извода, че Йохимбина стимулира метаболизма, подобрява физическите показатели и подпомага изгарянето на подкожните мазнини.
Не е нужно да се заблуждавате, че с приема на 1 капсула на ден Йохимбин ще си осигурите мечтаното тяло. За да видите реални резултати и за да има смисъл от приема на Йохимбин трябва да съобразите диетата и тренировките си с целта, която сте си поставили.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Добавки

Добавки

Йохимбин - Прием и Странични Ефекти | Личен Опит

Йохимбин - Прием | Странични Ефекти | Личен Опит

Ще разгледаме плюсовете и минусите от приема на Йохимбин (Yohimbe / Yohimbine) и ще споделим личен опит с хранителната добавка. Ще разгледаме плюсовете и минусите от приема на Йохимбин (Yohimbe / Yohimbine) и ще споделим личен опит с хранителната добавка. 2020-01-18T16:42:54+02:00 Йохимбин - Прием и Странични Ефекти | Личен Опит

<p class="toc_title"><em><strong>Съдържание:</strong></em><br /><a href="#i-1"><span class="toc_number toc_depth_1">1</span> Какво представлява Йохимбин? </a></p> <p><a href="#i-2"><span class="toc_number toc_depth_1">2</span> Какви са ползите от употребата на Йохимбин?</a></p> <p><a href="#i-3"><span class="toc_number toc_depth_1">3</span> Йохимбин - изгаряне на мазнини и отслабване</a></p> <p><a href="#i-4"><span class="toc_number toc_depth_1">4</span> Да уточним как точно работи и какво се случва в тялото ни след употребата на Йохимбин</a></p> <p><a href="#i-5"><span class="toc_number toc_depth_1">5</span> Йохимбин &ndash; прием и дозировка</a></p> <p><a href="#i-6"><span class="toc_number toc_depth_1">6</span> Има ли странични ефекти при приема на Йохимбин? <br /></a></p> <p><a href="#i-7"><span class="toc_number toc_depth_1">7</span> Внимавайте, когато избирате Йохимбин <br /></a></p> <p><a href="#i-8"><span class="toc_number toc_depth_1">8</span> Йохимбин и комбинацията му с различни хранителни добавки <br /></a></p> <p><a href="#i-9"><span class="toc_number toc_depth_1">9</span> Моят личен опит с Йохимбин<br /></a></p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 14pt; color: #993300;"><strong><span id="i-1"> Какво представлява Йохимбин? </span><br /></strong></span>Йохимбинът е <a href="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B8%D0%B4">алкалоид</a>, който се извлича от кората на дървото Йохимбе.</p> <p class="text-alignleft">На пазара за хранителни добавки йохимбинът се среща основно <strong>под две форми</strong>:</p> <p class="text-alignleft"><strong>Yohimbe Bark</strong><strong> / Кора от Йохимбе</strong> - концентриран екстракт от кората на дървото Йохимбе (на снимката). Във формулите с Yohimbe Bark има един минус и той е, че обикновено не е ясно точното количество на съдържащият се вътре алкалоид <strong>йохимбин</strong>. От 3 до 6%е съдържанието на алкалоиди в кората на дървото Йохимбе, а само около 10% от тях са Йохимбин.<br /><img src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/darvo.png" alt="" width="381" height="260" /></p> <p class="text-alignleft"><strong>Yohimbine HCl</strong> / <strong>Йохимбин Хидрохлорид</strong> - Това е чиста форма на йохимбин, към чиято молекула е прикрепена солна &nbsp;киселина, която го прави по-стабилен и по-адекватно усвоим от организма ни.</p> <p class="text-alignleft">Йохимбинът като хранителна добавка е изключително популярен суплемент по целия свят. <br /> <span style="font-size: 14pt;"><strong><br /> <span style="color: #993300;"><span id="i-2">Какви са ползите от употребата на Йохимбин? </span><br /></span></strong></span>Обикновено хората го търсят, защото доказано помага при <strong>мъже</strong> и <strong>жени</strong> за <strong>изгарянето на мазнини (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17214405">1</a>, <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1885256">2</a>)</strong>, <strong>увеличава тонуса</strong>, действа като <strong>афродизиак</strong>, а специално при мъжете се бори с <strong>еректилната дисфункция.</strong>&nbsp;(<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19796015">3</a>).</p> <p class="text-alignleft"><strong>Дай по-конкретно...</strong></p> <p class="text-alignleft"><strong>Работи ли наистина йохимбинът</strong>?</p> <p class="text-alignleft"><strong>Какви са реалните ползи от употребата му?</strong></p> <p class="text-alignleft">Сега ще ти кажа.</p> <p class="text-alignleft">В рамките на няколко кратки минути ще ти обясня подробно и ще разбереш как точно работи и какви са <strong>плюсовете</strong> (<strong><em>и минусите</em></strong>) от употребата му.</p> <p class="text-alignleft"><strong><span style="font-size: 14pt; color: #993300;"><span id="i-3"> Йохимбин - изгаряне на мазнини и отслабване </span></span><br />Особено ефективен е при изгарянето на мазнини в най-проблемните зони</strong> &ndash; при мъжете паласки, и корем, а при жените корем, бедра и дупе.</p> <p class="text-alignleft">Отслабването и стопяването на сантиметри в тези зони, обикновено е най-трудно, защото и при двата пола, в тези области на тялото се намират мастни тъкани с <strong>по-високи нива на алфа рецептори</strong>, върху които йохимбинът работи и превръща мазнините в тази област &bdquo;по-лесни&ldquo; за изгаряне.</p> <p class="text-alignleft">Тук ще цитираме накратко няколко научни проучвания в тази насока, които подкрепят ефективността на йохимбина по отношение естественото подпомагане на изгарянето на мазнини.</p> <ul class="text-alignleft"> <li>В проучване направено в Полша (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1955308">4</a>), включващо 20 жени с наднормено тегло, са подложени на диета с ежедневен прием от 1000 калории в продължение на 3 седмици. Жените са разделени на две групи - едните приемат йохимбин, а другите приемат плацебо. Тези, приемащи йохимбин са свалили 3,6кг, а тези, които не приемат йохимбин са свалили 2,2кг.</li> <li>В това&nbsp;проучване (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17214405">1</a>) са участвали професионални футболисти, които са приемали два пъти на ден по 10mg Йохимбин за времето от 21 дни. Измерването на процента подкожни мазнини се измервал в началото и в края на проучването с помощта на калипер. И двете групи спазвали една и съща диета и тренирали по един и същи начин, просто едните приемали йохимбин, а другите плацебо. Резултатите показват, че групата на приемащите Йохимбин е намалила процента си подкожни мазнини от 9.3% на 7.1% (средно). При групата, която приемала плацебо не са установени промени в процента на подкожни мазнини.&nbsp;</li> </ul> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 14pt; color: #993300;"><strong><span id="i-4"> Да уточним как точно работи и какво се случва в тялото ни след употребата на Йохимбин </span><br /></strong></span>Признавам си, че не е лесно за обяснение и разбиране, но си струва да си наясно.</p> <p class="text-alignleft"><em>Какво се случва в тялото ни след употреба на Йохимбин?</em></p> <p class="text-alignleft"><em>Как всъщност работи Йохимбинът?</em></p> <p class="text-alignleft"><em>Как Йохимбинът стимулира отслабването в най-проблемните зони?</em></p> <p class="text-alignleft">Това са само част от въпросите, които мъчеха главата ми преди 7-8 години, когато търсех начин да стимулирам естественото изгаряне на мазнини в най-долната част на корема и паласките.</p> <p class="text-alignleft"><strong>Та, ще ти кажа това, което знам и съм научил за Йохимбина и неговото действие.</strong></p> <p class="text-alignleft">Мастните клетки притежават два основни рецептора &ndash; <strong>Алфа</strong> и <strong>Бета Рецептори</strong>, които се свързват с циркулиращите в тялото катехоламини (<strong>адреналин</strong> и <strong>норадреналин</strong>).</p> <p class="text-alignleft">И двата вида рецептори имат своята определена роля в организма ни.</p> <p class="text-alignleft">Основното, което ни интересува нас - целящите да изгорим мазнини, е че когато норадреналина и адреналина се свържат с <strong>Бета Рецепторите,</strong> изгарянето на мазнините бива &bdquo;активирано&ldquo;.</p> <p class="text-alignleft">Ако въпросните адреналин и норадреналин се свържат с <strong>Алфа Рецепторите</strong>, използването на мазнините като енергия и "изгарянето им" не се &bdquo;активира&ldquo;.</p> <p class="text-alignleft"><strong>Подкожните мазнини в проблемните зони имат по-голям брой Алфа-Рецептори, което ги прави по-трудни за изгаряне. </strong></p> <p class="text-alignleft"><strong>Алкалоидът Йохимбин е блокер на алфа-2-адренорецепторите.</strong></p> <p class="text-alignleft">И тук на помощ идва Йохимбинът, който блокира <strong>Алфа-2-Адренорецепторите </strong>и позволява на циркулиращите в кръвта адреналин и норадреналин да се свържат с <strong>Бета-Рецепторите</strong>, което &bdquo;активира&ldquo; изгарянето на мазнини точно в най-проблемните зони.</p> <p class="text-alignleft">Йохимбинът, независимо от формулата, която ще решиш да приемаш, когато попадне в организма ни, стимулира симпатиковата част на <a href="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%92%D0%9D%D0%A1">вегетативната нервна система</a>, което повишава нивата на определени хормони и невротрансмитери (катехоламини &ndash; <strong>адреналин</strong> и <strong>норадреналин</strong> ) в кръвопотока, които увеличават телесната температура и стимулират кръвния поток. Циркулиращите вече вещества притежават свойството да се свързват с мастните клетки чрез <strong>адренергични рецептори</strong>.</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 14pt; color: #993300;"><strong><span id="i-5"> Йохимбин &ndash; прием и дозировка </span><br /></strong></span>Приеманата доза в научните изследвания провеждани с йохимбин е 0.2mg/kg. (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17214405">5</a>)</p> <p class="text-alignleft">Тоест:<br />Ако тежите 100кг трябва да приемате 20mg на ден.<br />Ако тежите 50кг трябва да приемате 10mg на ден.</p> <p class="text-alignleft">Според личния ми опит и редовната употреба на йохимбин хидрохлорид, тази доза е изключително висока. Никога не съм приемал повече от 5mg на ден и съм го усещал повече от добре по отношение на изгаряне на мазнини, енергия и либидо. Тази доза съм я приемал обикновено на лично тегло между 95 и 105кг.</p> <p class="text-alignleft">Ако приемате за първи път йохимбин хидрохлорид, то съветът ми е да започнете с минимална доза &ndash; не повече от 2.5mg/ден и съответно постепенно да увеличите дозата до 5mg/ден.</p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #993300;"><strong><span style="font-size: 14pt;"><span id="i-5"> Кога е най-добре да се приема Йохимбин? </span></span><br /></strong></span>Преди тренировка, сутрин на гладно, между храненията, преди или след хранене?</p> <p class="text-alignleft">Зависи от целта.</p> <p class="text-alignleft">Ако приемате йохимбин за да подпомогнете изгарянето на мазнини, то според мен най-подходящият момент за прием е сутрин на гладно преди кардио или силова тренировка.</p> <p class="text-alignleft">Приет преди тренировка&nbsp;йохимбинът подпомага липолизата и изгарянето на мазнини. (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12323115">6</a>)</p> <p class="text-alignleft">Има една уловка обаче.</p> <p class="text-alignleft">Ако в организма ни нивата на инсулин са високи, то ефективността на йохимбина по отношение на изгарянето на мазнини намалява значително.</p> <p class="text-alignleft">Обикновено всеки от нас консумира храна няколко часа преди тренировка, което неминуемо повишава секрецията на инсулин, който пък намалява значително ефективността на йохимбина.</p> <p class="text-alignleft">За да избегна конфронтацията на йохимбина с храната, аз приемам йохимбин<strong> само и единствено</strong> сутрин преди кардио или силова тренировка на празен стомах.</p> <p class="text-alignleft">Точно по този начин съветвам и клиентите ни да приемат йохимбина.</p> <p class="text-alignleft"><strong>Любимата ми комбинация</strong> за максимално натурално и ефективно изгаряне на мазнини преди сутрешна тренировка на гладно е:</p> <p class="text-alignleft">2.5mg Йохимбин Хидрохлорид<br /> 2000mg Ацетил Л Карнитин<br /> 100/200mg Кофеин</p> <p class="text-alignleft"><strong>Ако приемате йохимбин за да подобрите еректилната функция и тонуса си</strong>, то най-добрият вариант е да приемате сутрин на гладно и следобед (колкото се може по-далеч от хранене) по 2.5мг йохимбин хидрохлорид.&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #993300; font-size: 14pt;"><strong><span id="i-6"> Има ли странични ефекти при приема на Йохимбин? </span><br /></strong></span>Накратко казано, ако спазвате препоръките за прием - т.е. да не приемате повече от 2.5-5mg/ден йохимбин хидрохлорид не бихте изпитали странични ефекти.</p> <p class="text-alignleft">Когато се приема във високи дози (0,4mg/kg) йохимбинът може да увеличи пристъпите на <em>безпокойство</em>, <em>изнервеност</em> и <em>импулсивност</em>. Ако имате панически разтройства или чести състояния на тревожност/вътрешна тревога, йохимбинът не е за вас. Също така, не се препоръчва употребата на йохимбин във високи дози и при хора с проблемно кръвно налягане и сърдечни заболявания.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><span style="font-size: 14pt;"><span id="i-7"> Внимавайте, когато избирате Йохимбин </span></span><br /></strong></span>Учени от Harvard Medical School (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26391406">7</a>)&nbsp;са изследвали 49 различни суплменета съдържащи йохимбин. Сравнявано е реалното съдържание и това обявено на етикета от производителя, като в заключение е установено, че при някои марки има разминавания между 28% и 147% от обявеното и реалното съдържание.</p> <p class="text-alignleft">В нашият сайт сме подбрали само и единствено качествени марки, на които можете да имате доверие.</p> <p class="text-alignleft">Аз лично съм използвал 3 марки &ndash; SAN, Natrol, Pure Nutrition.</p> <p class="text-alignleft">През годините съм ги редувал в зависимост от наличностите в България. Тях мога да препоръчам, като повтарям, че не съм приемал повече от 5mg/ден.</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 14pt; color: #993300;"><strong><span id="i-8"> Йохимбин и комбинацията му с различни хранителни добавки </span><br /></strong></span>За да се постигне по-бързо желаният ефект от употребата на Йохимбин, то той често бива комбиниран и с други хранителни добавки. Комбинацията между някои добавки и Йохимбин би имала положителен ефект в повечето случаи, но не винаги.<br /><br /><strong>Продължете да четете</strong> и ще разберете с какво е добре да се комбинира и с какво не е желателно да се комбинира Йохимбина.</p> <p class="text-alignleft"><strong>Йохимбин и Л-Карнитин</strong><br />Ако основната ви цел е изгаряне на мазнини, отслабване и релеф, то тази комбинация би била повече от перфектна. Аз лично бих заложил на формула на Л-Карнитина, която е Ацетилова. Усвоява се по-добре, подобрява концентрацията и действието й е значително по-добро от тази на Л-Карнитин Тартрата.<br />Както по-горе ви споделих, комбинацията от Ацетил Л Карнитин + Йохимбин + Кофеин за мен си остава една от най-ефективните за натурално изгаряне на мазнини.</p> <p class="text-alignleft"><strong>Йохимбин и Кофеин</strong><br />Кофеинът доказано подпомага изгарянето на мазнини, подобрява когнитивните функции и има положителен ефект върху здравето на мозъка, а също така подпомага натрупването на мускулна маса и подобряване на физическите показатели. (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17851681">8</a>)<br />Приемайки Йохимбин и Кофеин в комбинация ще си подсигурите по-ефективно изгаряне на мазнини, повече енергия и желание за тренировка.</p> <p class="text-alignleft"><strong>Йохимбин и азотни бустери</strong><br />Азотните бустери са хранителни добавки, чиято цел е да подобрят физическото представяне и се приемат преди тренировка. Също така стимулират централната нервна система, осигуряват енергия, напомпване и покачване на силата.&nbsp;<br />Краткият отговор на въпроса "Може ли да се комбинира Йохимбин с азотен бустер?" е - зависи от състава на азотния бустер.<br />Съветваме ви да приемате Йохимбин само с азотни бустери, които <em><strong>не съдържат</strong></em> високи количества кофеин или други невро стимулатори.<br /><br /><strong>Йохимбин и Аргинин</strong><br />Йохимбинът сам по себе си спомага за подобряване на състояния свързани с еректилна дисфункция.<br /> Комбинацията му с L-Arginine подобрява ефективността и справянето с подобен проблем при мъжете. (<a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15606445">9</a>)<br />Аргининът е аминокиселина, която стимулира притока на кръв и разширява кръвоносните съдове, изразява положителни свойства и в подкрепата на сърдечно-съдовото здраве.<br /><br />Йохимбин 2.5 до 5mg на ден плюс 3 до 5 грама L-Arginine ще повлияят положително подобен тип проблем.&nbsp;<br /><br />В нашият онлайн магазин можете да откриете множество варианти на Аргинин, просто използвайте търсачката.</p> <p class="text-alignleft"><strong>Йохимбин - цени и какво предлага пазара<br /></strong>Цената на Йохимбина според мен е поносима и добра на българския пазар. На цена от около 30лв можете да се сдобиете с опаковка от 90 капсули, която да ви стигне за приблизително 2 месеца плътен ежедневен прием на добра и работеща доза.<br /><br />По-нагоре ви споменах, че основните марки, които съм пробвал през годините и можете да им се доверите за закупуване на Йохимбин са SAN, Natrol и Pure Nutrition.<br /><br /><span style="font-size: 14pt; color: #993300;"><strong><span id="i-9"> Моят личен опит с Йохимбин </span></strong></span><br />Почти всяка година влизам в режим за 3-4 месеца с цел намаляване на подкожните мазнини, а през останалото време от годината целта ми е да поддържам или качвам мускулна маса.&nbsp;<br /><br />В периода на изчистване на мазнините увеличавам продължителността на тренировките и обема й, редуцирам плавно калориите, увеличавам приема на белтъчини, свеждам до здравословни дневни стойности приема на мазнини и най-често въглехидратите ги приемам на ротационен принцип.<br /><br />Изгарянето на мазнини е процес, който може да бъде активиран и манипулиран и без хранителни добавки, но смело мога да твърдя, че употребата на някои суплементи лично при мен в периоди на изчистване спомага с до 30-40% по-бързо достигане на резултатите.&nbsp;<br /><br />Първо подготвям хранителния си режим, обмислям тренировъчния план и тогава вече идва реда на хранителните добавки, които да подпомогнат процесите за постигане на желаната цел. <br />Никога не съм и няма да разчитам само и единствено на хранителните добавки. <br />И вие не го правете.<br /><br />През годините съм използвал Yohimbine и Yohimbine Bark. <br />Използвам ги основно с цел поддържане на по-добър тонус през деня и стимулиране на процеса липолиза (разграждане на мазнините). <br />По отношение на изгаряне на мазнини, смятам, че по-ефективен в това отношение е чистият Yohimbine.&nbsp;<br />Както споменах и по-нагоре в текста, не съм приемал повече от 5mg Йохимбин на ден.<br /> В първите дни от приема използвам по 2.5мг сутрин на гладно след което правя 30-50 минути кардио. След 10-тия ден увеличавам дозата на 2.5мг сутрин и 2.5мг следобед между храненията.<br /><br />Според мен комбинацията между определен тип хранителни добавки винаги е била по-ефективна, отколкото при приема на само един вид.<br />В периодите, когато искам да намаля процента на подкожните мазнини залагам на любимият ми стак:<br />2.5mg Йохимбин Хидрохлорид<br /> 2000mg Ацетил Л Карнитин<br /> 100/200mg Дехидратиран Кофеин<br /><br />И 3-те хранителни добавки спомагат за липолизата, енергията и желанието за физическа активност.&nbsp;<br /><br />Разликата в 2-те снимки е около 3 месеца. <br />И на двете снимки съм почти едни и същи килограми - между 104 и 107кг, като идеята на тази "телесна рекомпозиция" беше да запазя обема и теглото си и в същото време да намаля процента подкожни мазнини.&nbsp;<br /><br /><img src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/viber_image_2019-12-12_19-35-37.jpg" alt="" width="320" height="320" /></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #993300; font-size: 14pt;"><strong>Заключение</strong></span><br />Йохимбинът е една от малкото хранителни добавки, които доказано спомагат за изгарянето на излишните мазнини.<br /> Научните изследвания в тази насока са стигнали до извода, че Йохимбина стимулира метаболизма, подобрява физическите показатели и подпомага изгарянето на подкожните мазнини.<br />Не е нужно да се заблуждавате, че с приема на 1 капсула на ден Йохимбин ще си осигурите мечтаното тяло. За да видите реални резултати и за да има смисъл от приема на Йохимбин трябва да съобразите диетата и тренировките си с целта, която сте си поставили.</p>

,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки