Имаш въпроси?
0894856364

Меню
Меню
Топ 6 хранителни добавки за мускулна маса и напълняване

Oct/21/2019

Топ 6 хранителни добавки за мускулна маса и напълняване

Щом си тук, значи си един от тези, които трудно качват килограми и търсиш възможност да прескочиш този праг.

На правилното място си.

Отдели 5 минути за да прочетеш написаното и ще разбереш кои са най-добрите хранителни добавки за покачване на мускулна маса.

Ако пък нямаш време и търсиш качествен, ефективен и изгоден протеин за мускулна маса, ето ти едно предложение от екипа на pompai.com:

Хранителните добавки са неизменна част от ежедневието на всеки, който е решил да качи няколко килограма.

Причините са няколко:
► Ако изберете правилните добавки - резултатите винаги са налице;
► Увеличавате приема на висококачествени калории - калориите са това, от което зависи дали ще качвате килограми или ще сваляте;
► Набавяте си лесно и удобно протеини - мускулната тъкан е изградена от протеини, а приемането на 2-3 протеинови шейка на ден е най-ефективният начин да си гарантирате мускулен растеж;

Ежедневно се свързват с нас момчета, които искат да покачат мускулна маса и да напълнеят, като в същото време не искат да омазняват много. Чудят се какви хранителни добавки да пият за мускулна маса и напълняване, точно поради тази причина създадохме тази класация:

Топ 6 хранителни добавки за мускулна маса и напълняване

Важно: освен от хранителни добавки, ще е нужно да увеличш и ежедневният прием на висококачествена храна. 

Тук няма да говорим в дълбочина за правилното хранене според целта на трениращият.
 Без да изпадаме в подробности е добре да споменем факта, който е основополагащ при всеки организъм и човек решил да напълнява и да увеличава мускулната си маса.
Приемайте повече калории от колкото изгаряте.

Най-простият начин за това е, като се храните обилно на всеки 3 часа с храни като – пълнозърнести продукти – хляб, макарони, спагети, ориз. Задължително във всяко хранене да присъстват някое от изброените: яйца, чисти меса, риба. Добавяйки зеленчуци и плодове към порциона си, вие подсигурявате едно по-добро усвояване на другите макронутриенти и отделно от това, давате на организма витамини и минерали, които са необходими за редица жизненоважни физиологични процеси в тялото.

Ще ви кажем едно – магическо хапче и прахче не съществуват, НО (винаги има едно голямо но) подбирайки правилните и най-добрите хранителни добавки за напълняване и мускулна маса, комбинирайки ги със здраво хапване и добри тренировки, със сигурност ще постигнете завидни резултати и то в много кратки срокове.

В тази мини-класация сме ви подготвили едни от най-ефикасните и топ хранителни добавки за мускулна маса и напълняване, които са доказали през годините своята ефективност. 
Изброените по-долу хранителни добавки имат за цел да бъдат ваши помощници, които да ви дадат допълнителен тласък към борбата с повишаването на цифрите показващи се върху кантара. 

№ 6. Комплексни аминокиселини.
 

Започваме с една основна добавка, която е подходяща за всеки трениращ, независимо от неговите цели, било то мускулна маса, сила, релеф, напълняване или отслабване и т.н.
Какво представляват комплексните аминокиселини:
Почти всяка една фирма концентрирана в производството на спортни добавки е презентирала свои аминокиселини, били то комплексни, есенциални или в разклонена верига. Най-важните и най-често срещани в човешкото тяло аминокиселини са 20 на брой. Някои от тях тялото ни може да си ги произвежда само, други е необходимо да си ги набавяме чрез храната или под формата на хранителни добавки.

Действие: Възстановяват изтощените мускулни влакна след физическо натоварване. Стимулират анаболните процеси в тялото и подпомагат натрупването на чиста мускулна маса.

Плюсове: Работят при всеки организъм и са подходящи за всеки трениращ, независимо от целите. Тъй като основният изграждащ елемент на мускулатурата са точно аминокиселините, то те биха ви били от полза, когато се чудите какви хранителни добавки за мускулна маса и напълняване да използвате.

Минуси: Могат да бъдат приемани и от хора целящи напълняване и покачване на мускулна маса, но тъй като не носят голямо количество калории за организма, а ние точно това търсим, то те не биха били толкова ефикасни, когато се търси бърз и завиден ефект. 
Прием: Сутрин, преди и след тренировка, преди лягане. 

№ 5. Креатин монохидрат.
 
Какво представлява креатин монохидрата:
Креатин монохидрата е най-популярната хранителна добавка използвана от десетилетия в почти всички спортни среди. Нашият организъм произвежда сам креатин, като за да се случи това са му необходими три аминокиселини - аргинин, глицин и метионин. Креатин можем да си набавим и чрез храната, но в прекалено малки количества, които не биха имали ефект, ако търсим сила, енергия, напълняване и покачване на мускулна маса.

Действие:  Креатин монохидрата образно казано доставя енергия на мускулите ни, която е необходима за тяхното съкращение и работа. Приема на креатин ще ви осигури енергия за по-тежки и интензивни тренирови, които пък от своя страна ще засилят апетита ви и така лесно и бързо ще увеличите освен личното си тегло и маса, а и тежестите използвани в залата.

Плюсове: Работи безотказно при почти всички. Евтин е като цена и ефективността му се усеща още на първата седмица. Изключително подходяща хранителна добавка за напълняване, защото лесно покачва физическата сила и издръжливост, което винаги води след себе си естествено завишен прием на калории. Друг плюс на креатина е, че се предлага в множество различни формули, които можете внимателно да подберете според целта си. Когато се търси маса и качване на килограми най-подходящиата форма на креатин е монохидратната.

Минуси: Не би имал ефект, ако не тренирате редовно. 

Прием: В тренировъчни дни приемайте 5 грама сутрин и 5 грама преди или след тренировка. 
В нетренировъчни дни приемайте 5 грама сутрин и 5 грама следобед.
За максимален ефект следвайте цикличност на приема: 40-50 дни прием, последван с 10 дни почивка и след това отново можете да повторите.
За максимален ефект с всеки прием на креатин добавете и източник на бърз въглехидрат – банан, домашен мед, стафиди, фурми и т.н. По този начин гарантирате максимално бързото усвояване на креатина, което пък води до стимулиране на анаболните процеси в тялото, които пък ще ви помогнат да качите килограми и да напълнеете.

№ 4. Протеинови матрици

На четвърта позиция в класацията ни за хранителни добавки за напълняване се нареждат протеиновите матрици.

Какво представляват протеиновите матрици:
Протеиновите матрици са изградени от няколко различни източника на протеин. Различни по отношение на своята скорост на усвояване от организма ни. Висококачествените протеинови матрици включват в състава си: бърз източник на протеини, такъв със средна скорост на усвояване и протеин усвояващ се бавно от тялото ни. Протеините са основният градивен елемент на мускулната тъкан и би ви било трудно да качите качествени килограми и да напълнеете без достатъчен прием на този макронутриент. 

Плюсове: Постепенното усвояване на протеините в организма, осигурява гориво и градивен материал на мускулатурата ни за няколко часа, което е много важен компонент, когато търсим постоянен приток на енергия и калории. 
Поради своята специфичност те могат да бъдат лесни заместители на едно-две ваши хранения абсолютно всеки ден, когато бързате и нямате време да ядете, но въпреки това не искате да се отдалечавате от поставената цел за качествена мускулна маса и напълняване.

Минуси: Много е трудно да се покаже отрицателната страна на подобен тип добавка, защото от където и да я погледнем, тя би ни донесла само и единствено положителен ефект. 
Минус, който можем да отчетем е, че в много протеинови матрици се добавят евтини източници на белтъчини, като соевият протеин например. 
Препоръчваме ви винаги да се запознавате с пълния състав на продукта, който планувате да закупите.

№ 3. Гейнери – добавки съдържащи „всичко в едно“

Когато целта ни е мускулна маса, то ние трябва да си осигурим на тялото ни редица важни хранителни добавки, макро и микро нутриенти, като – протеини, въглехидрати,  витамини и минерали, креатин, аминокиселини в разклонена верига и т.н. Висококачествените гейнери са точно това – съдържат всичко, от което се нуждаем за да качим мускулна маса и да напълнеем без да омазняваме. 

Плюсове:  Един от основните плюсове на подобен тип суплементи е факта, че с един прием или един шейк си осигурявате всичко необходимо за мускулен растеж. 
Ние от екипа на pompai.com искаме да ви дадем един съвет – ако ще давате пари за гейнери, то нека те да са от доказана марка и винаги добре преглеждайте съдържанието. Търсете продукт, който съдържа по-горе изброените хранителни добавки за мускулна маса и напълняване и те да бъдат в оптимални количества. Не купувайте гейнери, които са изградени само и единствено от бързи въглехидрати и такива съдържащи само растителни източници на белтъчини.

Минуси: Цената. Качествените продукти в тази категория обикновено са скъпи. Трябва да се съгласите с нас, че няма как да получиш богат и ефективен състав на ниска цена. Качеството струва пари.  Реално погледнато не е чак толкова скъпо, защото за 70-90лв можете да си закупите качествен гейнер в разфасовка от 2 килограма, която да ви стигне за около месец при ежедневен прием.
На който не му се дават пари, производителите на спортни добавки са се погрижили и за тях – има евтини гейнери, които в основата си съдържат бързи въглехидрати, които ви препоръчваме да приемате основно сутрин и след тренировка за да избегнете излишно омазняване и напълняване в нежeлaните области на тялото.

№ 2Тестостерон стимулатори

Тези продукти са подходящи за мъже, които са на поне 20-22 години, така че ако си под тази възраст директно можеш да преминеш по-надолу в статията.

Какво представляват тестостерон стимулаторите:
Продуктите попадащи в тази категория обикновено са изградени от екстракти на билки и растения, които притежават силно изразено действие по отношение на стимулирането собственото производство на тестостерон в организма на мъжете. Освен билки и техни стандартизирани есктракти, подобно действие притежават някои патентовани комбинации от витамини и минерали (ZMA например), някои аминокиселини като д-аспарагиновата и т.н.

Действие:
Основното действие на стимулаторите на тестостерона се изразява в това, че те по естествен начин предизвикват тялото ни да произвежда лутеинизиращ хормон, който участва в производството на тестостерон от мъжките полови органи.

Плюсове: Повишените по естествен начин нива на тестостерон в мъжкото тяло биха довели до: натрупване на чиста мускулна маса, по-изразена мускулатура, сила, енергия, увеличено либидо и полова мощ. Приема на подобен тип хранителни добавки биха имали основополагащ ефект върху натрупването на чиста мускулна маса и тогава, когато се търси възможно най-чистото напълняване от гледна точка на това да не се трупат излишни мазнини.
Друг плюс е цената на подобен тип суплементи. Цената им е изключително достъпна имайки предвид редицата положителни действия върху тялото на един трениращ.

Минуси: Не могат да се използват целогодишно, защото тялото привиква с тях и общо казано спираме да усещаме тяхното действие.

Прием: Един общ принцип при вземането на подобен тип продукти е те да се приемат на празен стомах или поне 40 минути след хранене. Всичко друго за техният прием можете да прочетете на етикетите или в описанието под всеки продукт в сайта ни.

№ 1. Стак от протеин + креатин

За да бъде един продукт на първо място в нашата класация за хранителни добавки за мускулна маса и напълняване, то той би трябвало да е достатъчно ефективен и да работи при всеки, а също така и да е на добра цена. 
Протеините, както вече казахме са подходящи за всеки и са основният градивен елемент на мускулатурата ни, подходящи са за заместител на хранене, доставят ни качествени калории и се комбинират перфектно с други хранителни добавки. 
Креатинът пък от своя страна притежава силата да подобрява цялостното физическо състояние на спортистите, като ги зарежда с гориво и им доставя необходимата енергия за тежки тренировки. 
Затова ние решихме да ви предложим няколко стака на достъпни и промоционални цени, които са съставени от комбинации между протеин и различни форми на креатина.

Вариант 1 включва:
Суроватъчен Протеин Концентрат  KFD 900 грама
+
100% Креатин Монохидрат BioTech USA 500 грама
Включена отстъпка: -20% + безплатна доставка


Вариант 2 включва:
Protein Complex Pure Nutrition 2270 грама
+
Креатин Монохидрат CreaMASS YAMAMOTO 500 грама
Матричен протеин с уникално съдържание от бързи, бавни и протеини със средна скорост на усвояване в комбинация с висококачествения и патентован креатин монохидрат YAMAMOTO Nutrition. Включена отстъпка: -20% + безплатна доставка


Вариант 3 включва:
100% Whey Protein Professional Scitec Nutrition 920 грама
+
100% PURE CREATINE Pure Nutrition 500 грама
Суроватъчен протеин от лидера в производството на хранителни добавки в Европа – SCITEC в комбинация с висококачествения креатин монохидрат с патентована форма CREAPURE за още по-добро усвояване и по-продължителен ефект.
Включена отстъпка: -20% + безплатна доставка


Вариант 4 включва:
100% Чист Суроватъчен Протеин BioTech USA 2270 грама
+
100% PURE CREATINE Pure Nutrition 500 грама
Включена отстъпка: -20% и безплатна доставка


Вариант 5 включва:
Суроватъчен протеин Whey Champion Invictus Nutrition 2,2кг 80 дози
+
CREAPURE Creatine Monohydrate Powder Olimp 500 грама
Включена отстъпка: -20% и безплатна доставкаСъвет за максимални резултати:
Тъй като с приема на тези хранителни добавки целим покачване на мускулна маса, ние ви препоръчваме следния прием:
В тренировъчни дни:
Сутрин, преди и след тренировка по 1 доза от протеина.
Сутрин и преди или след тренировка по 1 доза от креатина.

Сутрин и след тренировка можете да смесвате протеина и креатина заедно, а също така може да си правите и висококалорийни шейкове, които лесно и бързо ще ви помогнат да увеличите калорийния прием за деня а и от там качественото напълняване и натрупване на мускулна маса ще стане по-бързо, например:
200мл вода, 1 доза протеин, 1 доза креатин, 1 банан, 50 грама овесени ядки, 50 грама бадеми – слагате всичко в блендера за 1 минута и става перфектно.
250мл вода, 1 доза протеин, 1 доза креатин, 2 банана, ½ авокадо, ½ кофичка кисело мляко – отново всичко в блендера за 40-50 секунди и е перфектно сутрин за закуска или след тренировка.

Вечер преди лягане можете да си правите следните шейкове:
- 150-200мл вода, 1 доза протеин, 200 грама извара, ½ кофичка кисело мляко – също в блендера за минута. Идеален шейк, който ще ви засити за цялата вечер.
- 250мл вода, 1 доза протеин, 150 грама извара, ½ кис. мляко, 50 грама орехи/бадеми и ½ авокадо – получава се страхотен крем.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Добавки

Добавки

Топ 6 хранителни добавки за мускулна маса и напълняване

Топ 6 Хранителни Добавки за Мускулна Маса и Напълняване

Щом си тук, значи си един от тези, които трудно качват килограми и търсиш възможност да прескочиш този праг.На правилното място си.Отдели 5 минути за да пр Щом си тук, значи си един от тези, които трудно качват килограми и търсиш възможност да прескочиш този праг.На правилното място си.Отдели 5 минути за да пр 2020-02-24T14:09:09+02:00 Топ 6 хранителни добавки за мускулна маса и напълняване

<div id="cc-product-component-9695"><strong>Щом си тук, значи си един от тези, които&nbsp;трудно качват килограми&nbsp;и търсиш възможност да прескочиш този праг.</strong><br /><br /><strong>На правилното място си.</strong><br /><br /><strong>Отдели 5 минути</strong>&nbsp;за да прочетеш написаното и ще разбереш кои са<span style="color: #993300;">&nbsp;<strong>най-добрите хранителни добавки за покачване на мускулна маса</strong></span>.<br /><br /><strong>Ако пък нямаш време</strong>&nbsp;и търсиш качествен, ефективен и изгоден&nbsp;<strong>протеин за мускулна маса</strong>, ето ти едно предложение от екипа на pompai.com:<br /><br /><strong>Хранителните добавки са неизменна част от ежедневието на всеки, който е решил да качи няколко килограма.</strong><br /><br /><strong>Причините са няколко:</strong><br /><strong>► Ако изберете правилните добавки</strong>&nbsp;- резултатите винаги са налице;<br /><strong>► Увеличавате приема на висококачествени калории</strong>&nbsp;- калориите са това, от което зависи дали ще качвате килограми или ще сваляте;<br /><strong>► Набавяте си лесно и удобно протеини</strong>&nbsp;- мускулната тъкан е изградена от протеини, а приемането на 2-3 протеинови шейка на ден е най-ефективният начин да си гарантирате мускулен растеж;<br /><br /><strong>Ежедневно се свързват с нас момчета, които искат да покачат мускулна маса и да напълнеят</strong>, като в същото време не искат да омазняват много. Чудят се какви хранителни добавки да пият за мускулна маса и напълняване, точно поради тази причина създадохме тази класация:<br /><br /><em><strong>Топ 6 хранителни добавки за мускулна маса и напълняване</strong></em><br /><br /><strong>Важно: освен от хранителни добавки, ще е нужно да увеличш и ежедневният прием на висококачествена храна.&nbsp;<br /><br />Тук няма да говорим в дълбочина за правилното хранене според целта на трениращият.</strong>&nbsp;Без да изпадаме в подробности е добре да споменем факта, който е основополагащ при всеки организъм и човек решил да напълнява и да увеличава мускулната си маса.<br /><strong><em>Приемайте повече калории от колкото изгаряте.<br /></em></strong><br /><strong>Най-простият начин за това е, като се храните обилно на всеки 3 часа</strong>&nbsp;с храни като &ndash; пълнозърнести продукти &ndash; хляб, макарони, спагети, ориз. Задължително във всяко хранене да присъстват някое от изброените: яйца, чисти меса, риба. Добавяйки зеленчуци и плодове към порциона си, вие подсигурявате едно по-добро усвояване на другите макронутриенти и отделно от това, давате на организма витамини и минерали, които са необходими за редица жизненоважни физиологични процеси в тялото.<br /><br /><strong>Ще ви кажем едно</strong>&nbsp;&ndash; магическо хапче и прахче не съществуват, НО (винаги има едно голямо но)&nbsp;<strong>подбирайки правилните и най-добрите хранителни добавки за напълняване и мускулна маса</strong>, комбинирайки ги със здраво хапване и добри тренировки, със сигурност ще постигнете завидни резултати и то в много кратки срокове.<br /><br /><strong>В тази мини-класация сме ви подготвили едни от най-ефикасните и топ хранителни добавки за мускулна маса и напълняване, които са доказали през годините своята ефективност.&nbsp;</strong><br />Изброените по-долу хранителни добавки имат за цел да бъдат ваши помощници, които да ви дадат допълнителен тласък към борбата с повишаването на цифрите показващи се върху кантара.&nbsp;<br /><br /><strong>№ 6.&nbsp;<a href="https://pompai.com/category/kompleksni-aminokiselini">Комплексни аминокиселини.</a><br />&nbsp;</strong><br />Започваме с една основна добавка, която е подходяща за всеки трениращ, независимо от неговите цели, било то мускулна маса, сила, релеф, напълняване или отслабване и т.н.<br />Какво представляват комплексните аминокиселини:<br />Почти всяка една фирма концентрирана в производството на спортни добавки е презентирала свои аминокиселини, били то комплексни, есенциални или в разклонена верига. Най-важните и най-често срещани в човешкото тяло аминокиселини са 20 на брой. Някои от тях тялото ни може да си ги произвежда само, други е необходимо да си ги набавяме чрез храната или под формата на хранителни добавки.<br /><br /><strong><span style="color: #993300;"><em>Действие</em></span></strong>: Възстановяват изтощените мускулни влакна след физическо натоварване. Стимулират анаболните процеси в тялото и подпомагат натрупването на чиста мускулна маса.<br /><br /><strong><span style="color: #993300;"><em>Плюсове</em></span></strong>: Работят при всеки организъм и са подходящи за всеки трениращ, независимо от целите. Тъй като основният изграждащ елемент на мускулатурата са точно аминокиселините, то те биха ви били от полза, когато се чудите какви хранителни добавки за мускулна маса и напълняване да използвате.<br /><br /><strong><span style="color: #993300;"><em>Минуси</em></span></strong>: Могат да бъдат приемани и от хора целящи напълняване и покачване на мускулна маса, но тъй като не носят голямо количество калории за организма, а ние точно това търсим, то те не биха били толкова ефикасни, когато се търси бърз и завиден ефект.&nbsp;<br /><em>Прием</em>: Сутрин, преди и след тренировка, преди лягане.&nbsp;<br /><br /><strong>№ 5.&nbsp;<a href="https://pompai.com/category/kreatin-monohidrat">Креатин монохидрат</a></strong><a href="https://pompai.com/category/kreatin-monohidrat">.</a><a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%82"><br /></a>&nbsp;<br /><em>Какво представлява креатин монохидрата</em>:<br />Креатин монохидрата е най-популярната хранителна добавка използвана от десетилетия в почти всички спортни среди. Нашият организъм произвежда сам креатин, като за да се случи това са му необходими три аминокиселини - аргинин, глицин и метионин. Креатин можем да си набавим и чрез храната, но в прекалено малки количества, които не биха имали ефект, ако търсим сила, енергия, напълняване и покачване на мускулна маса.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Действие</em>:</strong></span> &nbsp;Креатин монохидрата образно казано доставя енергия на мускулите ни, която е необходима за тяхното съкращение и работа. Приема на креатин ще ви осигури енергия за по-тежки и интензивни тренирови, които пък от своя страна ще засилят апетита ви и така лесно и бързо ще увеличите освен личното си тегло и маса, а и тежестите използвани в залата.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Плюсове</em>:</strong></span> Работи безотказно при почти всички. Евтин е като цена и ефективността му се усеща още на първата седмица. Изключително подходяща хранителна добавка за напълняване, защото лесно покачва физическата сила и издръжливост, което винаги води след себе си естествено завишен прием на калории. Друг плюс на креатина е, че се предлага в множество различни формули, които можете внимателно да подберете според целта си. Когато се търси маса и качване на килограми най-подходящиата форма на креатин е монохидратната.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Минуси</em>:</strong></span> Не би имал ефект, ако не тренирате редовно.&nbsp;<br /><br /><em>Прием</em>: В тренировъчни дни приемайте 5 грама сутрин и 5 грама преди или след тренировка.&nbsp;<br />В нетренировъчни дни приемайте 5 грама сутрин и 5 грама следобед.<br />За максимален ефект следвайте цикличност на приема: 40-50 дни прием, последван с 10 дни почивка и след това отново можете да повторите.<br />За максимален ефект с всеки прием на креатин добавете и източник на бърз въглехидрат &ndash; банан, домашен мед, стафиди, фурми и т.н. По този начин гарантирате максимално бързото усвояване на креатина, което пък води до стимулиране на анаболните процеси в тялото, които пък ще ви помогнат да качите килограми и да напълнеете.<br /><br /><strong>№ 4.&nbsp;<a href="https://pompai.com/category/matrichni-proteini">Протеинови матрици</a><br /></strong><br />На четвърта позиция&nbsp;в класацията ни за хранителни добавки за напълняване се нареждат протеиновите матрици.<br /><br /><em>Какво представляват протеиновите матрици</em>:<br />Протеиновите матрици са изградени от няколко различни източника на протеин. Различни по отношение на своята скорост на усвояване от организма ни. Висококачествените протеинови матрици включват в състава си: бърз източник на протеини, такъв със средна скорост на усвояване и протеин усвояващ се бавно от тялото ни. Протеините са основният градивен елемент на мускулната тъкан и би ви било трудно да качите качествени килограми и да напълнеете без достатъчен прием на този макронутриент.&nbsp;<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Плюсове</em>:</strong></span> Постепенното усвояване на протеините в организма, осигурява гориво и градивен материал на мускулатурата ни за няколко часа, което е много важен компонент, когато търсим постоянен приток на енергия и калории.&nbsp;<br />Поради своята специфичност те могат да бъдат лесни заместители на едно-две ваши хранения абсолютно всеки ден, когато бързате и нямате време да ядете, но въпреки това не искате да се отдалечавате от поставената цел за качествена мускулна маса и напълняване.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Минуси</em>:</strong> </span>Много е трудно да се покаже отрицателната страна на подобен тип добавка, защото от където и да я погледнем, тя би ни донесла само и единствено положителен ефект.&nbsp;<br />Минус, който можем да отчетем е, че в много протеинови матрици се добавят евтини източници на белтъчини, като соевият протеин например.&nbsp;<br />Препоръчваме ви винаги да се запознавате с пълния състав на продукта, който планувате да закупите.<br /><br /><strong>№ 3.&nbsp;<a href="https://pompai.com/category/geynari-i-vaglehidrati">Гейнери &ndash; добавки съдържащи &bdquo;всичко в едно&ldquo;</a><br /></strong><br />Когато целта ни е мускулна маса, то ние трябва да си осигурим на тялото ни редица важни хранителни добавки, макро и микро нутриенти, като &ndash; протеини, въглехидрати, &nbsp;витамини и минерали, креатин, аминокиселини в разклонена верига и т.н. Висококачествените гейнери са точно това &ndash; съдържат всичко, от което се нуждаем за да качим мускулна маса и да напълнеем без да омазняваме.&nbsp;<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Плюсове</em></strong></span>: &nbsp;Един от основните плюсове на подобен тип суплементи е факта, че с един прием или един шейк си осигурявате всичко необходимо за мускулен растеж.&nbsp;<br />Ние от екипа на pompai.com искаме да ви дадем един съвет &ndash; ако ще давате пари за гейнери, то нека те да са от доказана марка и винаги добре преглеждайте съдържанието. Търсете продукт, който съдържа по-горе изброените хранителни добавки за мускулна маса и напълняване и те да бъдат в оптимални количества. Не купувайте гейнери, които са изградени само и единствено от бързи въглехидрати и такива съдържащи само растителни източници на белтъчини.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Минуси</em>:</strong></span> Цената. Качествените продукти в тази категория обикновено са скъпи. Трябва да се съгласите с нас, че няма как да получиш богат и ефективен състав на ниска цена. Качеството струва пари. &nbsp;Реално погледнато не е чак толкова скъпо, защото за 70-90лв можете да си закупите качествен гейнер в разфасовка от 2 килограма, която да ви стигне за около месец при ежедневен прием.<br />На който не му се дават пари, производителите на спортни добавки са се погрижили и за тях &ndash; има евтини гейнери, които в основата си съдържат бързи въглехидрати, които ви препоръчваме да приемате основно сутрин и след тренировка за да избегнете излишно омазняване и напълняване в нежeлaните области на тялото.<br /><br /><strong>№ 2</strong><strong>.&nbsp;</strong><a href="https://pompai.com/category/testosteron-stimulatori">Тестостерон стимулатори</a></div> <div><br /><em>Тези продукти са подходящи за мъже, които са на поне 20-22 години</em>, така че ако си под тази възраст директно можеш да преминеш по-надолу в статията.<br /><br /><em>Какво представляват тестостерон стимулаторите:</em><br />Продуктите попадащи в тази категория обикновено са изградени от екстракти на билки и растения, които притежават силно изразено действие по отношение на стимулирането собственото производство на тестостерон в организма на мъжете. Освен билки и техни стандартизирани есктракти, подобно действие притежават някои патентовани комбинации от витамини и минерали (<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/zma" target="_blank" rel="noopener">ZMA</a>&nbsp;например), някои аминокиселини като д-аспарагиновата и т.н.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Действие:</em></strong></span><br />Основното действие на стимулаторите на тестостерона се изразява в това, че те по естествен начин предизвикват тялото ни да произвежда лутеинизиращ хормон, който участва в производството на тестостерон от мъжките полови органи.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Плюсове</em>:</strong></span> Повишените по естествен начин нива на тестостерон в мъжкото тяло биха довели до: натрупване на чиста мускулна маса, по-изразена мускулатура, сила, енергия, увеличено либидо и полова мощ. Приема на подобен тип хранителни добавки биха имали основополагащ ефект върху натрупването на чиста мускулна маса и тогава, когато се търси възможно най-чистото напълняване от гледна точка на това да не се трупат излишни мазнини.<br />Друг плюс е цената на подобен тип суплементи. Цената им е изключително достъпна имайки предвид редицата положителни действия върху тялото на един трениращ.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Минуси</em>:</strong> </span>Не могат да се използват целогодишно, защото тялото привиква с тях и общо казано спираме да усещаме тяхното действие.<br /><br /><em>Прием</em>: Един общ принцип при вземането на подобен тип продукти е те да се приемат на празен стомах или поне 40 минути след хранене. Всичко друго за техният прием можете да прочетете на етикетите или в описанието под всеки продукт в сайта ни.<br /><br /><strong>№ 1. Стак от&nbsp;<a href="https://pompai.com/category/proteini">протеин</a>&nbsp;+&nbsp;<a href="https://pompai.com/category/kreatin">креатин</a></strong><br /><br /><strong>За да бъде един продукт на първо място в нашата класация за хранителни добавки за мускулна маса и напълняване, то той би трябвало да е достатъчно ефективен и да работи при всеки, а също така и да е на добра цена.&nbsp;</strong><br /><em>Протеините</em>, както вече казахме са подходящи за всеки и са основният градивен елемент на мускулатурата ни, подходящи са за заместител на хранене, доставят ни качествени калории и се комбинират перфектно с други хранителни добавки.&nbsp;<br /><em>Креатинът</em>&nbsp;пък от своя страна притежава силата да подобрява цялостното физическо състояние на спортистите, като ги зарежда с гориво и им доставя необходимата енергия за тежки тренировки.&nbsp;<br />Затова ние решихме да ви предложим няколко стака на достъпни и промоционални цени, които са съставени от комбинации между протеин и различни форми на креатина.<br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Вариант 1 включва:</em></strong></span><br />Суроватъчен Протеин Концентрат&nbsp; KFD 900 грама <br />+<br />100% Креатин Монохидрат BioTech USA 500 грама<br />Включена отстъпка: <span style="color: #993300; font-size: 12pt;"><strong>-20% + безплатна доставка</strong></span><br /><br /></div> <div><a href="https://pompai.com/product/paket-za-masa-01-protein-900gr-kreatin-500gr"><img src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/01.jpg" alt="" width="230" height="230" /></a></div> <div><br /><strong><span style="color: #993300;"><em>Вариант 2 включва:</em></span></strong><br />Protein Complex Pure Nutrition 2270 грама <br />+ <br />Креатин Монохидрат CreaMASS YAMAMOTO 500 грама<br />Матричен протеин с уникално съдържание от бързи, бавни и протеини със средна скорост на усвояване в комбинация с висококачествения и патентован креатин монохидрат YAMAMOTO Nutrition. Включена отстъпка:&nbsp;<span style="color: #993300; font-size: 12pt;"><strong>-20% + безплатна доставка</strong></span><br /><a href="https://pompai.com/product/paket-za-masa-02-proteinova-matrica-2270gr-kreatin-400gr"><img src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/02.png" alt="" width="230" height="230" /></a><br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Вариант 3 включва:</em></strong></span><br />100% Whey Protein Professional Scitec Nutrition 920 грама</div> <div>+ <br />100% PURE CREATINE Pure Nutrition 500 грама<br />Суроватъчен протеин от лидера в производството на хранителни добавки в Европа &ndash; SCITEC в комбинация с висококачествения креатин монохидрат с патентована форма CREAPURE за още по-добро усвояване и по-продължителен ефект.<br />Включена отстъпка:&nbsp;<span style="color: #993300; font-size: 12pt;"><strong>-20% + безплатна доставка</strong></span><br /><a href="https://pompai.com/product/paket-za-masa-03-protein-920-grama-kreatin-500-grama"><img src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/03.jpg" alt="" width="230" height="230" /></a><br /><br /><span style="color: #993300;"><strong><em>Вариант 4 включва:</em></strong></span><br />100% Чист Суроватъчен Протеин BioTech USA 2270 грама</div> <div>+</div> <div>100% PURE CREATINE Pure Nutrition 500 грама<br />Включена отстъпка:&nbsp;<span style="color: #993300; font-size: 12pt;"><strong>-20% и безплатна доставка</strong></span><br /><a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0-complete-whey-creatine-creapure.html" target="_blank" rel="noopener"><img src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/04.jpg" alt="" width="230" height="230" /></a><br /><br /><strong><span style="color: #993300;"><em>Вариант 5 включва:</em></span></strong><br />Суроватъчен протеин Whey Champion Invictus Nutrition 2,2кг 80 дози</div> <div>+</div> <div>CREAPURE Creatine Monohydrate Powder Olimp 500 грама<br />Включена отстъпка:&nbsp;<span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #993300;">-20% и безплатна доставка</span></strong></span><br /><br /><a href="https://pompai.com/product/paket-za-masa-05-protein-2270gr-kreatin-creapure-500gr"><img src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/05.jpg" alt="" width="230" height="230" /></a><br /><br /><strong>Съвет за максимални резултати:</strong><br />Тъй като с приема на тези хранителни добавки целим покачване на мускулна маса, ние ви препоръчваме следния прием:<br />В тренировъчни дни:<br />Сутрин, преди и след тренировка по 1 доза от протеина.<br />Сутрин и преди или след тренировка по 1 доза от креатина.<br /><br />Сутрин и след тренировка можете да смесвате протеина и креатина заедно, а също така може да си правите и висококалорийни шейкове, които лесно и бързо ще ви помогнат да увеличите калорийния прием за деня а и от там качественото напълняване и натрупване на мускулна маса ще стане по-бързо, например:<br />200мл вода, 1 доза протеин, 1 доза креатин, 1 банан, 50 грама овесени ядки, 50 грама бадеми &ndash; слагате всичко в блендера за 1 минута и става перфектно.<br />250мл вода, 1 доза протеин, 1 доза креатин, 2 банана, &frac12; авокадо, &frac12; кофичка кисело мляко &ndash; отново всичко в блендера за 40-50 секунди и е перфектно сутрин за закуска или след тренировка.<br /><br />Вечер преди лягане можете да си правите следните шейкове:<br />- 150-200мл вода, 1 доза протеин, 200 грама извара, &frac12; кофичка кисело мляко &ndash; също в блендера за минута. Идеален шейк, който ще ви засити за цялата вечер.<br />- 250мл вода, 1 доза протеин, 150 грама извара, &frac12; кис. мляко, 50 грама орехи/бадеми и &frac12; авокадо &ndash; получава се страхотен крем.</div>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки