Имаш въпроси?
0894856364

Меню
Меню
Малко история за храненето, спорта и хранителните добавки

Jan/24/2021

Малко история за храненето, спорта и хранителните добавки


Още в древността са вярвали, че подбора на храната е толкова важен, колкото самите упражнения и тренировки за постигането на дадена цел. Има сведения, че дълги десетилетия назад във времето, около 500-400 години преди Новата ера, бойци и атлети са консумирали черен дроб от елен и сърце от лъв с надеждата, че това ще им осигури повече храброст, сила и бързина, а който е искал да порасне и да стане по-голям е трябвало да яде месо от мускулести и здрави животни като биковете.

В днешни дни повечето спортисти достигат някакви крайности за да постигнат целите си, но това се е случвало и преди. Историята още помни митовете и легендите за Milo от Кротон, който е бил непобедим борец и войн в древна Гърция. По-интересното за нас е че се носят легенди, че този Milo е консумирал нечувани количества храна от рода на 9кг месо, 9кг хляб и 18 литра вино ежедневно. 
През последните 100+ години изследванията в сферата на храните и спортните добавки откриха благоприятните ефекти на редица микро и макронутриенти върху човешкото тяло, укрепващи цялостното здраве и подпомагащи подобряването на физическите постижения в спорта. 

През 2012 година се отбелязват 100 години от въвеждането на термина Витамини (Vital – жизненоважни, amine – частици). Първият откривател и "баща" на витамините е Casimir Funk, който през 1911 година въвежда този термин и посвещава живота си на изолирането на неизвестно вещество от кафявия ориз, което в днешни дни е известно като Витамин B1 или тиамин. Скоро след откритието приема на допълнително количество витамини става популярно, поради разбирането, че те могат да подобрят цялостното представяне на атлетите.

През 1920 година, учени установяват и свързват ниския прием на въглехидрати със загубата на концентрация, цялостна отпадналост и мускулна умора. Затова и веднага след това се появяват твърдения, че адекватния и правилен прием на въглехидрати подобрява физическите постижения. През 1930 година настъпват едни еволюционни събития в областта на суроватъчните протеини и бъдещите хранителни добавки. Всичко тръгва от младия Eugene Schiff, който открива начин за преработване на остатъчната суроватка от млякото и разкрива нейните ползи за човешкия организъм. Скоро след това се и доказва факта, че протеиновите пудри увеличават възможността на организма за мускулно развитие, покачване на килограми и подобряване на силовите постижения.

През 1954 протеиновите добавки стават още по-популярни в Америка, защото Bob Hoffman, който е известен треньор по вдигане на тежести, излиза с обяснението, че протеиновите пудри са скритото оръжие на неговите състезатели, които се представят изключително добре на Световното по вдигане на тежести през същата година. Бума на популяризирането на хранителните добавки, правилното хранене и физическата активност ги виждаме и в днешни дни. Всичко това се дължи на много факти и примери, които ни показват, че съвкупността от тези 3 частици е причината да се поставят нови рекорди в спортните среди.
 
Какво са хранителните добавки?
Преди всичко трябва да знаете, че името им говори само за себе си – ДОБАВКИ, те са добавка към диетата и хранителния режим, те не могат да бъдат цялостни заместители на разнообразното и рационално хранене. 
Хранителните добавки могат да бъдат както натурални, така и синтетични(изкуствени), като това се определя в зависимост от техния начин на изолиране и добив. 
Пример - протеините се добиват от млечна суроватка, значи са натурални. 
Витамин C приет от цитрусови плодове е натурален, но приет под формата на Аскорбинова киселина е синтетичен. При тежките физически натоварвания организма ни има нужда най-вече от разнообразие, затова гледайте да си набавяте необходимите нутриенти от храни и добавки. Хранителните добавки могат да бъдат перфектен избор при изграждането на един хранителен режим, като правилната им употреба според целта и предназначението им, биха подпомогнали изключително много постигането на желаните цели. 
 
Как се разделят хранителните добавки според предназначението си:
Тъй като ние претендираме за това, че ще се постараем ежедневно да ви предлагаме най-добрите цени и промоционални оферти  за хранителни добавки и фитнес аксесоари, ще ви разясним в няколко реда всяка една категория продукти за какво служи и как би Ви била полезна при употребата си. Но първо има няколко неща, които искаме да знаете за нас и нашите цени;
-ние ежедневно проучваме пазара
-актуализираме офертите
-стараем се да предлагаме най-добрите цени
-предлагаме експресна и безплатна доставка
-нашите продукти са винаги в срок на годност
-изложените артикули в нашият сайт са с легитимен и ясен произход
-гордеем се с факта, че поддържаме може би най-голямата наличност и разнообразие от фитнес добавки и аксесоари
-ние сме компетентни, лоялни и коректни към нашите клиенти
-предлагаме безплатни консултации и съвети, като зад нашите думи стоят дълги години опит
-смеем да твърдим, че сме изпробвали повечето от предлаганите от нас продукти и затова знаем всеки един от тях как действа и дали въобще действа според описанието си
 
Протеини – суроватъчен, яйчен, казеин,  матрични, телешки и растителни протеини
Протеините са първостепенния източник на градивен материал за нова мускулатура. Във фитнес и спортните среди протеините са едни от най-популярните продукти и в днешни дни почти всеки вече е пробвал протеинов шейк. Ускоряват възстановяването, намаляват мускулната треска и подпомагат изграждането на мускулна маса.
Според скоростта си на усвояване биват бързи и бавни.
Суроватъчен – бърз, препоръчва се прием сутрин, преди и след тренировка.
Яйчен – средна скорост на усвояване, удачен вариант за прием по всяко време на денонощието.
Казеин – бавен, препоръчва се през деня между храненията или най-често вечер преди лягане.
Матрични – съдържат бързи и бавни протеини и са перфектен избор за прием по всяко време.
Телешкия протеин – средна скорост на усвояване, удачен за прием по всяко време, най-вече във времето около тренировката.
Растителни – биват и бързи и бавни, подходящи са за прием по всяко време.
 
Креатин – монохидрат, кре-алкалин, нитрат, матрици, три-креатин малат, етил естер и др.
Създадени са множество различни форми на креатина, но най-ефективен си остава монохидрата. Това е класиката в бодибилдинга и спортовете, които изискват максимална мускулна сила и издръжливост. Приемането на креатин под формата на хранителна добавка е напълно безопасно и твърденията, че вреди на бъбреците са неверни. 
95% от креатина в тялото ни се съхранява в мускулатурата. Креатина спомага за регенерирането на АТФ, който е основен първостепенен източник на енергия за мускулните контракции. Креатина увеличава силата, издръжливостта и мускулната маса. 
Ако не сте в режим за намаляване на теглото и изгаряне на мазнините, ви предлагаме с всеки прием на креатин да приемате и бързи въглехидрати(банани, мед, стафиди, фурми и т.н).
Изключително щастливи сме от факта, че разполагаме с най-голямата наличност на креатини в BG, а също така и цените ни са без конкуренция и еквивалент на пазара!
Креатин монохидрат – препоръчваме да се приема 5 грама сутрин и 5 грама след тренировка.
Кре-Алкалин – 1.5 грама преди и 1.5 грама след тренировка.
Креатинови матрици – приемат се според описанието от производителя.
 
Аминокиселини – BCAA, комплексни, глутамин, аргинин, бета-аланин
Аминокиселините са изключително важен елемент за всеки, който желае да подобри възстановяването си и да премине на следващото ниво в тренировъчния си процес. Те са основните изграждащи елементи на мускулната тъкан и без тях растежа и просперитета е немислим. Важно е да знаете, че основните аминокиселини, които изграждат протеините са 20 на брой, 12 заменими и 8 незаменими. Незаменимите е важно да си ги набавяме с храната или под формата на хранителни добавки, защото тялото ни не може да ги синтезира, а те са от огромно значение за редица жизненоважни процеси. В нашият сайт предлагаме богат асортимент от аминокиселини, като повечето продукти са с най-ниски цени. Най-важният прием на аминокиселини е около самата тренировка, защото се усвояват бързо и възстановяването започва мигновено, бърз и добър източник на енергия са и ще ви заредят с градивен материал моментално.
 
Добавки за изгаряне на мазнини – л-карнитин, фет-бърнъри, CLA и йохимбин
Борбата с излишните килограми и досадните мазнини е начинание, което изисква много търпение, воля и отдаденост, както в тренировките, така и в хранителния план. Дори и всичките хранителни добавки за изгаряне на мазнини да изпиете, ако не спазвате правилен хранителен режим и не сте отдадени на тренировките, резултатите няма как да са задоволителни. В нашият сайт можете да откриете висококачествени добавки на ниски цени, като марките, които предлагаме са само и единствено на световноизвестни производители. 
Л-Карнитина е един от най-популярните инструменти за редуциране на мазнините. Най-често използваните негови форми и съответно с добра ефективност са Л-Карнитин Тартрата и Ацетил-Л-Карнитина. Ако сте решили да го включите в дневния си прием е добре да знаете, че високите дози при карнитина дават добри резултати – 1 грам сутрин, 1 грам преди тренировка и 1 грам след тренировка работят перфектно при мнозина. 
Ако могат да се разделят на няколко типа, то фет-бърнърите биват термогенни и липотропни. По състав се различават съществено, като термогенните съдържат енергетици и съставки, които увеличават термогенезата в организма, а липотропните съдържат основно л-карнитин и няколко вида екстракти от различни растения, които също подпомагат изгарянето на мазнините.
 
Пред-тренировъчни напомпващи азотни бустери
Азотните бустери добиха своята популярност през последните няколко години. Няма да срещнете на пазара себеуважаващ се производител, който да не е измислил свой пред-тренировъчен продукт. На всички ни се случва да сме изморени от работа, училище или просто да нямаме енергия за тренировка. Това е напълно нормално. Не може винаги да си на 100%. Приема на азотен бустер преди тренировка ви осигурява напомпване, сила, енергия и желание за тренировка. Съветваме ви внимателно да гледате етикетите на продуктите, защото някои от тях съдържат по няколко вида енергетици и тези от вас, които са чувствителни е добре да подходят с нужното внимание и предпазливост. Не, не са вредни или опасни, но е желателно винаги първата ви доза от азотен бустер да е ½ от цялата доза, като така ще разберете как ви се отразява продукта и от получения резултат ще можете да си направите сами равносметка следващия път колко да приемате. Тъй като азотните бустери са изключително популярни и търсен тип хранителни добавки ние ви предлагаме над 100 различни продукта от тази категория, като промоциите и комплексните ни оферти са най-добрите предлагани на пазара. Разгледайте и ако имате нужда от консултация не се притеснявайте да се свържете с нас.
 
Гейнери и високовъглехидратни шейкове
Много от посещаващите фитнес залите искат да качат килограми, някои от тях са пробвали всичко и кантара не мърда. Ние ще ви кажем едно, ако искате да качите килограми и мускулна маса – яжте! Ако не качвате значи не се храните достатъчно! Ние предлагаме изключително голям асортимент от хранителни добавки за покачване на килограми, но трябва да сте наясно, че само с тях не става. Гейнерите могат да са ви от полза винаги и по всяко време, но без необходимите калории за деня няма как да качите килограми. Ще ви дадем един съвет – избирайте гейнери, които съдържат високо количество белтъчини, а не само въглехидрати. Белтъчините са основният градивен елемент на мускула, комбинирани с въглехидрати картинката става ясна и обнадеждаваща. Не гледайте да избирате най-евтиното, направете си хубава сметка и разгледайте добре нашите оферти, защото цените на някои от предлаганите продукти наистина са много примамливи.
 
GH стимулатори
Това са продукти, които имат за цел да увеличат нивата на хормон на растежа в организма, като плюсовете от високите нива на хормон на растежа са; ускорено възстановяване, по-дълбок сън, нормализиране на хормоналните нива, по-плътна мускулатура и по-добро усвояване на приетата храна. Основните съставки на подобен тип хранителни добавки са аргинина, орнитина, минерали и някои екстракти от различни растения. 
 
Протеинови вафли и десерти
Независимо дали сваляш, качваш килограми или поддържаш форма еднотипното хранене омръзва, но за да си във форма не можеш да ядеш сладко или каквото имаш под ръка. Винаги трябва да си подготвен и да имаш достъп до качествени калории, а в днешно време вече можеш да се заредиш с висококачествени протеинови вафли. Нашият онлайн магазин предлага голям избор на протеинови барове, като цените ни са най-добрите. Протеиновите вафли са изключително удобен източник на белтъчини и сложни въглехидрати, ако разгледате внимателно състава на баровете, ще можете да подберете най-подходящият за вас. Това е един лесен начин да хапнеш нещо сладко без да нарушаваш диетата си.
 
Тестостерон стимулатори – трибулус терестрис, d-aspartic acid, zma и комплексни формули
Тестостерона е главният хормон, който е отговрен за растежа и развитието на мъжа. Високите нива на тестостерон в организма стимулират белтъчния синтез, а това е основен признак за покачване на мускулна маса и изпъкване на детайлите. Тестостероновите стимулатори са вид хранителни добавки, които по естествен път карат организма ни да произвежда повече собствен тестостерон, което води до по-добро възстановяване, по-изразена мускулатура, повече мускулна маса и значително повишаване на силовите постижения. Ако сте под 18-19 години нямате нужда от прием на тестостерон стимулатори, в младия и подрастващ организъм хормоните хормоните са в доста завишени стойности, така че нямате нужда от допълнителни стимулатори.
 
Витамини и минерали
Витамините и минералите са незаменими нутриенти за човешкия организъм. Понастоящем е известно, че 20 вида минерални вещества участват с различни количества в състава на човешкото тяло и взети заедно те съставляват около 1% от него. Минералите играят важна роля в редица физиологични процеси. Поддържат алкално-киселинното равновесие в организма, също така и на водно-солевия баланс в тялото, поддържат жлезите с вътрешна секреция, основен компонент в изграждането на костната тъкан и т.н 
Витамините основно се делят на водноразтворими – B комплекс, витамин C и витамин P. Витамините играят основна роля в подкрепата и подпомагането за по-доброто усвояване на множество хранителни вещества и изпълняват редица регулативни функции в организма. В нашият сайт разполагаме с огромен избор за витамини и минерали като хранителни добавки и в същото време на изключително примамливи цени. В сайта ни са изложени над 170 различни продукта попадащи в тази категория.
 
Добавки с грижа за ставите и хрущялите
Продуктите попадащи в тази категория основно имат за цел да заздравят ставите и сухожилията, като в същото време ще ги предпазят от бъдещо износване. Глюкозаминът и хондроитинът са основните съставки на продуктите предназначени за поддържане оптималното здраве на ставите, като това са едни от най-ефективните суплементи, които действат при почти всички атлети. Метилсулфонилметан по известен под съкращението MSM, се препоръчва за употреба от хора страдащи от хронични болки, ставни възпаления и мускулно-скелетни проблеми, изкюлчително добре повлиява мускулните крампи и схващания. Комбинирайки го с глюкозамин и хондроитин вие ще си осигурите един пълен пакет от здравни мерки за вашите стави!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Добавки

Добавки

Малко история за храненето, спорта и хранителните добавки

Малко история за храненето, спорта и хранителните добавки

Още в древността са вярвали, че подбора на храната е толкова важен, колкото самите упражнения и тренировки за постигането на дадена цел. Има сведения, че д Още в древността са вярвали, че подбора на храната е толкова важен, колкото самите упражнения и тренировки за постигането на дадена цел. Има сведения, че д 2021-01-24T19:49:08+02:00 Малко история за храненето, спорта и хранителните добавки

<p><br />Още в древността са вярвали, че подбора на храната е толкова важен, колкото самите&nbsp;упражнения и тренировки за постигането на дадена цел. Има сведения, че дълги десетилетия назад във времето, около 500-400 години преди Новата ера, бойци и атлети са консумирали черен дроб от елен и сърце от лъв с надеждата, че това ще им осигури повече храброст, сила и бързина, а който е искал да порасне и да стане по-голям е трябвало да яде месо от мускулести и здрави животни като биковете. <br /><br />В днешни дни повечето спортисти достигат някакви крайности за да постигнат целите си, но това се е случвало и преди. Историята още помни митовете и легендите за&nbsp;<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Milo_of_Croton" target="_blank" rel="noopener">Milo от Кротон</a>, който е бил непобедим борец и войн в древна Гърция. По-интересното за нас е че се носят легенди, че този Milo е консумирал нечувани количества храна от рода на 9кг месо, 9кг хляб и 18 литра вино ежедневно.&nbsp;<br />През последните 100+ години изследванията в сферата на храните и спортните добавки откриха благоприятните ефекти на редица микро и макронутриенти върху човешкото тяло, укрепващи цялостното здраве и подпомагащи подобряването на физическите постижения в спорта.&nbsp;<br /><br /><strong>През 2012 година</strong>&nbsp;се отбелязват 100 години от въвеждането на термина Витамини (Vital &ndash; жизненоважни, amine &ndash; частици). Първият откривател и "баща" на витамините е&nbsp;<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_Funk" target="_blank" rel="noopener">Casimir Funk</a>, който през 1911 година въвежда този термин и посвещава живота си на изолирането на неизвестно вещество от кафявия ориз, което в днешни дни е известно като Витамин B1 или тиамин. Скоро след откритието приема на допълнително количество витамини става популярно, поради разбирането, че те могат да подобрят цялостното представяне на атлетите.<br /><br />През 1920 година, учени установяват и свързват ниския прием на въглехидрати със загубата на концентрация, цялостна отпадналост и мускулна умора. Затова и веднага след това се появяват твърдения, че адекватния и правилен прием на въглехидрати подобрява физическите постижения. През 1930 година настъпват едни еволюционни събития в областта на суроватъчните протеини и бъдещите хранителни добавки. Всичко тръгва от младия Eugene Schiff, който открива начин за преработване на остатъчната суроватка от млякото и разкрива нейните ползи за човешкия организъм. Скоро след това се и доказва факта, че протеиновите пудри увеличават възможността на организма за мускулно развитие, покачване на килограми и подобряване на силовите постижения. <br /><br />През 1954 протеиновите добавки стават още по-популярни в Америка, защото&nbsp;<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Hoffman_%28sports_promoter%29" target="_blank" rel="noopener">Bob Hoffman</a>, който е известен треньор по вдигане на тежести, излиза с обяснението, че протеиновите пудри са скритото оръжие на неговите състезатели, които се представят изключително добре на Световното по вдигане на тежести през същата година. Бума на популяризирането на хранителните добавки, правилното хранене и физическата активност ги виждаме и в днешни дни. Всичко това се дължи на много факти и примери, които ни показват, че съвкупността от тези 3 частици е причината да се поставят нови рекорди в спортните среди.<br />&nbsp;<br /><strong>Какво са хранителните добавки?</strong><br />Преди всичко трябва да знаете, че името им говори само за себе си &ndash; ДОБАВКИ, те са добавка към диетата и хранителния режим, те не могат да бъдат цялостни заместители на разнообразното и рационално хранене.&nbsp;<br />Хранителните добавки могат да бъдат както натурални, така и синтетични(изкуствени), като това се определя в зависимост от техния начин на изолиране и добив.&nbsp;<br />Пример - протеините се добиват от млечна суроватка, значи са натурални.&nbsp;<br />Витамин C приет от цитрусови плодове е натурален, но приет под формата на Аскорбинова киселина е синтетичен. При тежките физически натоварвания организма ни има нужда най-вече от разнообразие, затова гледайте да си набавяте необходимите нутриенти от храни и добавки. Хранителните добавки могат да бъдат перфектен избор при изграждането на един хранителен режим, като правилната им употреба според целта и предназначението им, биха подпомогнали изключително много постигането на желаните цели.&nbsp;<br />&nbsp;<br /><strong>Как се разделят хранителните добавки според предназначението си:</strong><br />Тъй като ние претендираме за това, че ще се постараем ежедневно да ви предлагаме най-добрите цени и промоционални оферти &nbsp;за хранителни добавки и фитнес аксесоари, ще ви разясним в няколко реда всяка една категория продукти за какво служи и как би Ви била полезна при употребата си. Но първо има няколко неща, които искаме да знаете за нас и нашите цени;<br />-ние ежедневно проучваме пазара<br />-актуализираме офертите<br />-стараем се да предлагаме най-добрите цени<br />-предлагаме експресна и безплатна доставка<br />-нашите продукти са винаги в срок на годност<br />-изложените артикули в нашият сайт са с легитимен и ясен произход<br />-гордеем се с факта, че поддържаме може би най-голямата наличност и разнообразие от фитнес добавки и аксесоари<br />-ние сме компетентни, лоялни и коректни към нашите клиенти<br />-предлагаме безплатни консултации и съвети, като зад нашите думи стоят дълги години опит<br />-смеем да твърдим, че сме изпробвали повечето от предлаганите от нас продукти и затова знаем всеки един от тях как действа и дали въобще действа според описанието си<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/proteini">Протеини</a>&nbsp;&ndash; суроватъчен, яйчен, казеин, &nbsp;матрични, телешки и растителни протеини</strong><br />Протеините са първостепенния източник на градивен материал за нова мускулатура. Във фитнес и спортните среди протеините са едни от най-популярните продукти и в днешни дни почти всеки вече е пробвал протеинов шейк. Ускоряват възстановяването, намаляват мускулната треска и подпомагат изграждането на мускулна маса.<br />Според скоростта си на усвояване биват бързи и бавни.<br /><em>Суроватъчен</em>&nbsp;&ndash; бърз, препоръчва се прием сутрин, преди и след тренировка.<br /><em>Яйчен</em>&nbsp;&ndash; средна скорост на усвояване, удачен вариант за прием по всяко време на денонощието.<br /><em>Казеин</em>&nbsp;&ndash; бавен, препоръчва се през деня между храненията или най-често вечер преди лягане.<br /><em>Матрични</em>&nbsp;&ndash; съдържат бързи и бавни протеини и са перфектен избор за прием по всяко време.<br /><em>Телешкия протеин</em>&nbsp;&ndash; средна скорост на усвояване, удачен за прием по всяко време, най-вече във времето около тренировката.<br /><em>Растителни</em>&nbsp;&ndash; биват и бързи и бавни, подходящи са за прием по всяко време.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/kreatin">Креатин</a>&nbsp;&ndash; монохидрат, кре-алкалин, нитрат, матрици, три-креатин малат, етил естер и др.</strong><br />Създадени са множество различни форми на креатина, но най-ефективен си остава монохидрата. Това е класиката в бодибилдинга и спортовете, които изискват максимална мускулна сила и издръжливост. Приемането на креатин под формата на хранителна добавка е напълно безопасно и твърденията, че вреди на бъбреците са неверни.&nbsp;<br />95% от креатина в тялото ни се съхранява в мускулатурата. Креатина спомага за регенерирането на АТФ, който е основен първостепенен източник на енергия за мускулните контракции. Креатина увеличава силата, издръжливостта и мускулната маса.&nbsp;<br />Ако не сте в режим за намаляване на теглото и изгаряне на мазнините, ви предлагаме с всеки прием на креатин да приемате и бързи въглехидрати(банани, мед, стафиди, фурми и т.н).<br />Изключително щастливи сме от факта, че разполагаме с най-голямата наличност на креатини в BG, а също така и цените ни са без конкуренция и еквивалент на пазара!<br /><em>Креатин монохидрат</em>&nbsp;&ndash; препоръчваме да се приема 5 грама сутрин и 5 грама след тренировка.<br /><em>Кре-Алкалин</em>&nbsp;&ndash; 1.5 грама преди и 1.5 грама след тренировка.<br /><em>Креатинови матрици</em>&nbsp;&ndash; приемат се според описанието от производителя.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/aminokiselini">Аминокиселини</a>&nbsp;&ndash; BCAA, комплексни, глутамин, аргинин, бета-аланин</strong><br />Аминокиселините са изключително важен елемент за всеки, който желае да подобри възстановяването си и да премине на следващото ниво в тренировъчния си процес. Те са основните изграждащи елементи на мускулната тъкан и без тях растежа и просперитета е немислим. Важно е да знаете, че основните аминокиселини, които изграждат протеините са 20 на брой, 12 заменими и 8 незаменими. Незаменимите е важно да си ги набавяме с храната или под формата на хранителни добавки, защото тялото ни не може да ги синтезира, а те са от огромно значение за редица жизненоважни процеси. В нашият сайт предлагаме богат асортимент от аминокиселини, като повечето продукти са с най-ниски цени. Най-важният прием на аминокиселини е около самата тренировка, защото се усвояват бързо и възстановяването започва мигновено, бърз и добър източник на енергия са и ще ви заредят с градивен материал моментално.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/izgaryane-na-maznini">Добавки за изгаряне на мазнини</a>&nbsp;&ndash; л-карнитин, фет-бърнъри, CLA и йохимбин</strong><br />Борбата с излишните килограми и досадните мазнини е начинание, което изисква много търпение, воля и отдаденост, както в тренировките, така и в хранителния план. Дори и всичките хранителни добавки за изгаряне на мазнини да изпиете, ако не спазвате правилен хранителен режим и не сте отдадени на тренировките, резултатите няма как да са задоволителни. В нашият сайт можете да откриете висококачествени добавки на ниски цени, като марките, които предлагаме са само и единствено на световноизвестни производители.&nbsp;<br /><em>Л-Карнитина</em>&nbsp;е един от най-популярните инструменти за редуциране на мазнините. Най-често използваните негови форми и съответно с добра ефективност са Л-Карнитин Тартрата и Ацетил-Л-Карнитина. Ако сте решили да го включите в дневния си прием е добре да знаете, че високите дози при карнитина дават добри резултати &ndash; 1 грам сутрин, 1 грам преди тренировка и 1 грам след тренировка работят перфектно при мнозина.&nbsp;<br />Ако могат да се разделят на няколко типа, то&nbsp;<em>фет-бърнърите</em>&nbsp;биват термогенни и липотропни. По състав се различават съществено, като термогенните съдържат енергетици и съставки, които увеличават термогенезата в организма, а липотропните съдържат основно л-карнитин и няколко вида екстракти от различни растения, които също подпомагат изгарянето на мазнините.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/azotni-busteri">Пред-тренировъчни напомпващи азотни бустери</a></strong><br />Азотните бустери добиха своята популярност през последните няколко години. Няма да срещнете на пазара себеуважаващ се производител, който да не е измислил свой пред-тренировъчен продукт. На всички ни се случва да сме изморени от работа, училище или просто да нямаме енергия за тренировка. Това е напълно нормално. Не може винаги да си на 100%. Приема на азотен бустер преди тренировка ви осигурява напомпване, сила, енергия и желание за тренировка. Съветваме ви внимателно да гледате етикетите на продуктите, защото някои от тях съдържат по няколко вида енергетици и тези от вас, които са чувствителни е добре да подходят с нужното внимание и предпазливост. Не, не са вредни или опасни, но е желателно винаги първата ви доза от азотен бустер да е &frac12; от цялата доза, като така ще разберете как ви се отразява продукта и от получения резултат ще можете да си направите сами равносметка следващия път колко да приемате. Тъй като азотните бустери са изключително популярни и търсен тип хранителни добавки ние ви предлагаме над 100 различни продукта от тази категория, като промоциите и комплексните ни оферти са най-добрите предлагани на пазара. Разгледайте и ако имате нужда от консултация не се притеснявайте да се свържете с нас.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/geynari-i-vaglehidrati">Гейнери</a>&nbsp;и високовъглехидратни шейкове</strong><br />Много от посещаващите фитнес залите искат да качат килограми, някои от тях са пробвали всичко и кантара не мърда. Ние ще ви кажем едно, ако искате да качите килограми и мускулна маса &ndash; яжте! Ако не качвате значи не се храните достатъчно! Ние предлагаме изключително голям асортимент от хранителни добавки за покачване на килограми, но трябва да сте наясно, че само с тях не става. Гейнерите могат да са ви от полза винаги и по всяко време, но без необходимите калории за деня няма как да качите килограми. Ще ви дадем един съвет &ndash; избирайте гейнери, които съдържат високо количество белтъчини, а не само въглехидрати. Белтъчините са основният градивен елемент на мускула, комбинирани с въглехидрати картинката става ясна и обнадеждаваща. Не гледайте да избирате най-евтиното, направете си хубава сметка и разгледайте добре нашите оферти, защото цените на някои от предлаганите продукти наистина са много примамливи.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/gh-stimulatori">GH стимулатори</a></strong><br />Това са продукти, които имат за цел да увеличат нивата на хормон на растежа в организма, като плюсовете от високите нива на хормон на растежа са; ускорено възстановяване, по-дълбок сън, нормализиране на хормоналните нива, по-плътна мускулатура и по-добро усвояване на приетата храна. Основните съставки на подобен тип хранителни добавки са аргинина, орнитина, минерали и някои екстракти от различни растения.&nbsp;<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/proteinovi-vafli">Протеинови вафли и десерти</a></strong><br />Независимо дали сваляш, качваш килограми или поддържаш форма еднотипното хранене омръзва, но за да си във форма не можеш да ядеш сладко или каквото имаш под ръка. Винаги трябва да си подготвен и да имаш достъп до качествени калории, а в днешно време вече можеш да се заредиш с висококачествени протеинови вафли. Нашият онлайн магазин предлага голям избор на протеинови барове, като цените ни са най-добрите. Протеиновите вафли са изключително удобен източник на белтъчини и сложни въглехидрати, ако разгледате внимателно състава на баровете, ще можете да подберете най-подходящият за вас. Това е един лесен начин да хапнеш нещо сладко без да нарушаваш диетата си.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/testosteron-stimulatori">Тестостерон стимулатори</a>&nbsp;&ndash; трибулус терестрис, d-aspartic acid, zma и комплексни формули</strong><br />Тестостерона е главният хормон, който е отговрен за растежа и развитието на мъжа. Високите нива на тестостерон в организма стимулират белтъчния синтез, а това е основен признак за покачване на мускулна маса и изпъкване на детайлите. Тестостероновите стимулатори са вид хранителни добавки, които по естествен път карат организма ни да произвежда повече собствен тестостерон, което води до по-добро възстановяване, по-изразена мускулатура, повече мускулна маса и значително повишаване на силовите постижения. Ако сте под 18-19 години нямате нужда от прием на тестостерон стимулатори, в младия и подрастващ организъм хормоните хормоните са в доста завишени стойности, така че нямате нужда от допълнителни стимулатори.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/vitamini-i-minerali">Витамини и минерали</a></strong><br />Витамините и минералите са незаменими нутриенти за човешкия организъм. Понастоящем е известно, че 20 вида минерални вещества участват с различни количества в състава на човешкото тяло и взети заедно те съставляват около 1% от него. Минералите играят важна роля в редица физиологични процеси. Поддържат алкално-киселинното равновесие в организма, също така и на водно-солевия баланс в тялото, поддържат жлезите с вътрешна секреция, основен компонент в изграждането на костната тъкан и т.н&nbsp;<br />Витамините основно се делят на водноразтворими &ndash; B комплекс, витамин C и витамин P. Витамините играят основна роля в подкрепата и подпомагането за по-доброто усвояване на множество хранителни вещества и изпълняват редица регулативни функции в организма. В нашият сайт разполагаме с огромен избор за витамини и минерали като хранителни добавки и в същото време на изключително примамливи цени. В сайта ни са изложени над 170 различни продукта попадащи в тази категория.<br />&nbsp;<br /><strong><a href="https://pompai.com/category/stavi-kosti-i-suhojiliya">Добавки с грижа за ставите и хрущялите</a></strong><br />Продуктите попадащи в тази категория основно имат за цел да заздравят ставите и сухожилията, като в същото време ще ги предпазят от бъдещо износване. Глюкозаминът и хондроитинът са основните съставки на продуктите предназначени за поддържане оптималното здраве на ставите, като това са едни от най-ефективните суплементи, които действат при почти всички атлети. Метилсулфонилметан по известен под съкращението MSM, се препоръчва за употреба от хора страдащи от хронични болки, ставни възпаления и мускулно-скелетни проблеми, изкюлчително добре повлиява мускулните крампи и схващания. Комбинирайки го с глюкозамин и хондроитин вие ще си осигурите един пълен пакет от здравни мерки за вашите стави!</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки