Имаш въпроси?
0894856364

Меню
Меню
Креатин: с какво да го комбинираме за покачване на мускулна маса?

Jan/24/2021

Креатин: с какво да го комбинираме за покачване на мускулна маса?

Какво ще прочетете в статията:
Какво представлява креатинът;
Основни действия и функции;
Правилен прием на креатин;
С какво да комбинираме креатина, за по-ефикасно покачване на чиста мускулна маса?
 
Какво представлява креатинът?
Креатинът е най-продавания и използван суплемент в света.
Питате се защо?
Отговорът е един: Защото работи!
Креатинът е естествено вещество, което се превръща в креатин фосфат в организма.
Креатин фосфатът от своя страна стимулира производството на аденозин-трифосфат, което от пък мигновено води до по-бързо възстановяване между сериите, повишаване на силата, издържливостта и по-голям запас от енергия за мускулите.
Креатинът се явява като резервна батерия на организма.
Той е градивен елемент във всяка  функция на мускулите, нервните клетки и сърцето.

Основни действия на креатинът:
1. Повече мускулна маса - креатинът повишава съдържанието на вода в мускулите, вода която прави мускулите да изглеждат по-големи и по напомпани. Креатинът не действа главно на мускулните влакна. Той спомага за задържането на вода в клетките, правилната им хидратация и по този начин се подхранват с повече градивни вещества мускулните клетки, което води до техния растеж и развитие.
Много често начинаещите спортисти бъркат водната задръжка с подкожни мазнини, но не трябва да се заблуждавате, това е главният ефект от ползването на креатина и най-вече при креатин монохидрата.
И все пак креатинът може да ви помогне с покачването на мускулна маса, защото ви дава повече сила, вдигате по-тежко, възстановявате се по бързо между сериите и отделните тренировки, а всичко това води до стимулирането на хипертрофия.
2. По-голяма интензивност - креатинът стимулира по-бързото възстановяване на АТФ (аденозин-трифосфат) в организма, което води до по-бързо възстановяване между сериите, а от там по-голяма интензивност.
3. По-добро възстановяване между отделните тренировки.
Креатинът не помага само за по интензивните тренировки, а подпомага и за по-бързото възстановяване между отделните тренировки. Както всички знаем, когато вдигаме тежко, ние нанасяме щети на мускулните влакна. Креатинът помага за по-бързото им заздравяване.
Правени са редица изследвания, които доказват също, че при диети за релеф (когато сме в калориен дефицит), креатинът намалява катаболните процеси в организма и помага до някаква степен за топенето на мазнините.

Следните статии са също по темата:
Креатин Монохидрат - Прием и Странични ефекти
Креатинът причинява ли крампи и стомашни проблеми?
Креатин - 16-те най-често задавани въпроса

Как да приемаме креатина?
Има много различни видове креатин, ако отворите каталог в някой онлайн магазин или просто сте в магазин за добавки ще забележите креатин монохидрат, кре-алканин, креатин етил стер, креатин малат и т.н.

Монохидратът е най-популярната и използвана разновидност на креатина.
Препоръчителният дневен прием е 8-12 грама. Най-често се използва по пет (5) грама, два пъти дневно.
Като единият прием е преди 30-45 минути преди тренировка, а другият прием веднага след тренировка.
Креатин може да се приема с всякаква напитка – сокове, вода, кафе.
Преди време се е смятало, че кафето отслабна действието на креатина, но последните изследвания доказаха, че това е просто мит.
Всъщност темата за креатинът и кафето е изключителна интересна, тема която скоро ще развием и публикуваме. (Вижте: Креатин + Кофеин = удачна или грешна комбинация?)

Друг популярен вариант е прием на креатин със зареждаща фаза.
Тоест прием от двадесет (20) грама дневно, разделен на четири приема.
Като два приема трябва да направите  преди и след тренировка по 5 грама, а другите две дози може да приемете когато решите.
Крайният ефект между двата варианта е сходен.
За това нашият съвет е да приемате креатина по стандартната процедура 5 грама преди и 5 грама след тренировка.
Важно е да приемате по-голямо количество вода за по-голям ефект от приема на креатин.
Доказано е, че креатинът работи по-добре, ако се приема с прости въглехидрати.

Направени са доста изследвания и за това дали креатинът има странични ефекти.
Проведените изследвания до сега показват, че креатинът е напълно безопасна добавка, от която може да имате само полза.

Друга интересна информация относно креатина е, че той се съдържа в някои меса.
Като най-много креатин има в конското месо, а след това в телешкото.
В човешкото тяло има около 100-120 грама креатин.

С какво да комбинираме креатин за да увеличим мускулното нарастване?
Перфектна комбинация за максимален растеж.
Ако искате да предизвиквате още по-големи резултати в изграждането на вашата физика и подобряване на спортните ви резултати, ние препоръчваме комбинация на креатин със BCAA и/или суроватъчен протеин.

Защо BCAA?
BCAA е друга много използвана и популярна добавка.
BCAA представляват разклонена верига незаменими аминокиселини.
BCAA съдържат в себе си 3 (валин, левцин, изолевцин) от общо деветте незаменими аминокиселини в тялото.

Основните действия на BCAA:
BCAA Намалят катаболните процеси в организма, като предпазват от мускулен разпадат. Намалят умората в тялото, като чувствате по-голяма свежест и енергичност.
BCCA подобряват концентрацията, протеиновият синтез в тялото, както и намалят възпалителните процеси в мускулните влакна, от където може да очаквате намаляне и дори изчезване на мускулните трески.
Спомагат за загубата на мазнини при диети с нисък калориен прием.
Препоръчителният прием е от 10 до 20 грама, като може да се стигне и до 40 грама. Всичко зависи от това колко тежи атлетът.
Перфектно време за прием на една доза BCAA е по време на тренировка.
При тях не действа максимата „колкото повече, толкова по-добре“
Защото, ако решите да приемате голямо количество за деня, няма да постигнете нищо, освен това, че черният ви дроб ще окисли BCAA както всяка друга аминокиселина и ефектът ще е нулев.

Защо Суроватъчен протеин?
Суроватъчният протеин на прах никога не е излишен.
Той е удобен и необходим вариант за достигането на протеиновото количество, който ни е нужен за деня. Както знаем протеина гради нашите мускули.
Главните плюсове при протеина на прах са:
-удобен вариант, който пести време и замества хранене, ако е необходимо
-стимулира поддържането и надграждането на мускулна маса
-бързоусвоим е
-повечето суроватъчни протеини съдържат допълнителни BCCA, което носи само плюсове
-доказано е, че понижава холестерола и балансира кръвното налягане
Суроватъчният протеин може да се приема по абсолютно всяко време.
Всичко зависи от това колко протеин трябва да приемате и как е изграден режимът ви.
Протеинът е добавка, грешка е да се разчита само на него при изграждането на мускулна маса.
Той затова е добавка, за да помогне при хранителният ви режим, а не да го замести изцяло.
Ние препоръчваме да приемате суроватъчният протеин сутрин веднага след ставане, 30-60 минути преди тренировка, веднага след тренировка и 30-60 минути преди лягане.
Един протеинов шейк никога и на никой спортист не би бил излишен.

Заключение:
Креатин / BCAA / Суроватъчен протеин - това са 3-те най-използвани и най-популярни хранителни добавки в световен мащаб.
Тяхната ефикасност и надеждност е преминала трудната проверка на времето - те не са поредният хитов суплемент или нещо подобно. Те са се доказали във времето, което е най-силният ориентир за това дали една хранителна добавка е работеща или не.
Комбинирайки 3-те добавки - креатин, bcaa и суроватъчен протеин вие подсигурявате на мускулите ви перфектният микс, от който се нуждае за да расте и да се възстановява.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Добавки

Добавки

Креатин: с какво да го комбинираме за покачване на мускулна маса?

КРЕАТИН: с какво да го комбинираме за покачване на мускулна маса?

Какво ще прочетете в статията: Какво представлява креатинът; Основни действия и функции; Правилен прием на креатин; С какво да комбинираме креатина, за по- Какво ще прочетете в статията: Какво представлява креатинът; Основни действия и функции; Правилен прием на креатин; С какво да комбинираме креатина, за по- 2021-01-24T21:45:08+02:00 Креатин: с какво да го комбинираме за покачване на мускулна маса?

<p><strong>Какво ще прочетете в статията:</strong><br /> Какво представлява креатинът;<br /> Основни действия и функции;<br /> Правилен прием на креатин;<br /> С какво да комбинираме креатина, за по-ефикасно покачване на чиста мускулна маса?<br /> &nbsp;<br /> <strong>Какво представлява креатинът?</strong><br /> Креатинът е най-продавания и използван суплемент в света.<br /> Питате се защо?<br /> Отговорът е един: Защото работи!<br /> Креатинът е естествено вещество, което се превръща в креатин фосфат в организма.<br /> Креатин фосфатът от своя страна стимулира производството на аденозин-трифосфат, което от пък мигновено води до по-бързо възстановяване между сериите, повишаване на силата, издържливостта и по-голям запас от енергия за мускулите.<br /> Креатинът се явява като резервна батерия на организма.<br /> Той е градивен елемент във всяка&nbsp; функция на мускулите, нервните клетки и сърцето.<br /> <br /> <strong>Основни действия на креатинът:</strong><br /> 1.&nbsp;<strong>Повече мускулна маса</strong>&nbsp;- креатинът повишава съдържанието на вода в мускулите, вода която прави мускулите да изглеждат по-големи и по напомпани. Креатинът не действа главно на мускулните влакна. Той спомага за задържането на вода в клетките, правилната им хидратация и по този начин се подхранват с повече градивни вещества мускулните клетки, което води до техния растеж и развитие.<br /> Много често начинаещите спортисти бъркат водната задръжка с подкожни мазнини, но не трябва да се заблуждавате, това е главният ефект от ползването на креатина и най-вече при креатин монохидрата.<br /> И все пак креатинът може да ви помогне с покачването на мускулна маса, защото ви дава повече сила, вдигате по-тежко, възстановявате се по бързо между сериите и отделните тренировки, а всичко това води до стимулирането на хипертрофия.<br /> 2.&nbsp;<strong>По-голяма интензивност</strong>&nbsp;- креатинът стимулира по-бързото възстановяване на АТФ (аденозин-трифосфат) в организма, което води до по-бързо възстановяване между сериите, а от там по-голяма интензивност.<br /> 3.&nbsp;<strong>По-добро възстановяване между отделните тренировки.</strong><br /> Креатинът не помага само за по интензивните тренировки, а подпомага и за по-бързото възстановяване между отделните тренировки. Както всички знаем, когато вдигаме тежко, ние нанасяме щети на мускулните влакна. Креатинът помага за по-бързото им заздравяване.<br /> Правени са редица изследвания, които доказват също, че при диети за релеф (когато сме в калориен дефицит), креатинът намалява катаболните процеси в организма и помага до някаква степен за топенето на мазнините.<br /><br /> <em>Следните статии са също по темата:</em><br /> <a href="https://pompai.com/article/creatine-monohydrate-priem-stranichni-efekti">Креатин Монохидрат - Прием и Странични ефекти</a><br /> <a href="https://pompai.com/article/kreatinat-prichinyava-li-krampi-i-stomashni-problemi">Креатинът причинява ли крампи и стомашни проблеми?</a><br /> <a href="https://pompai.com/article/kreatin-16-te-nay-chesto-zadavani-vaprosa" title="Креатин - 16-те най-често задавани въпроса">Креатин - 16-те най-често задавани въпроса</a><br /> <br /> <strong>Как да приемаме креатина?</strong><br /> Има много различни видове креатин, ако отворите каталог в някой онлайн магазин или просто сте в магазин за добавки ще забележите креатин монохидрат, кре-алканин, креатин етил стер, креатин малат и т.н.<br /> <br /> Монохидратът е най-популярната и използвана разновидност на креатина.<br /> Препоръчителният дневен прием е 8-12 грама. Най-често се използва по пет (5) грама, два пъти дневно.<br /> Като единият прием е преди 30-45 минути преди тренировка, а другият прием веднага след тренировка.<br /> Креатин може да се приема с всякаква напитка &ndash; сокове, вода, кафе.<br /> Преди време се е смятало, че кафето отслабна действието на креатина, но последните изследвания доказаха, че това е просто мит.<br /> Всъщност темата за креатинът и кафето е изключителна интересна, тема която скоро ще развием и публикуваме. (Вижте:&nbsp;<a href="https://pompai.com/article/kreatin-kofein-udachna-ili-greshna-kombinaciya">Креатин + Кофеин = удачна или грешна комбинация?</a>)<br /> <br /> Друг популярен вариант е прием на креатин със зареждаща фаза.<br /> Тоест прием от двадесет (20) грама дневно, разделен на четири приема.<br /> Като два приема трябва да направите&nbsp; преди и след тренировка по 5 грама, а другите две дози може да приемете когато решите.<br /> Крайният ефект между двата варианта е сходен.<br /> За това нашият съвет е да приемате креатина по стандартната процедура 5 грама преди и 5 грама след тренировка.<br /> Важно е да приемате по-голямо количество вода за по-голям ефект от приема на креатин.<br /> Доказано е, че креатинът работи по-добре, ако се приема с прости въглехидрати.<br /> <br /> <strong>Направени са доста изследвания и за това дали креатинът има странични ефекти.</strong><br /> Проведените изследвания до сега показват, че креатинът е напълно безопасна добавка, от която може да имате само полза.<br /> <br /> <strong>Друга интересна информация относно креатина е, че той се съдържа в някои меса.</strong><br /> Като най-много креатин има в конското месо, а след това в телешкото.<br /> В човешкото тяло има около 100-120 грама креатин.<br /> <br /> <strong>С какво да комбинираме креатин за да увеличим мускулното нарастване?</strong><br /> Перфектна комбинация за максимален растеж.<br /> Ако искате да предизвиквате още по-големи резултати в изграждането на вашата физика и подобряване на спортните ви резултати, ние препоръчваме комбинация на креатин със BCAA и/или суроватъчен протеин.<br /> <br /> <strong>Защо <a href="https://pompai.com/article/bcaa-zadaljitelnite-aminokiselini-za-sportisti">BCAA</a>?</strong><br /> BCAA е друга много използвана и популярна добавка.<br /> BCAA представляват разклонена верига незаменими аминокиселини.<br /> BCAA съдържат в себе си 3 (валин, левцин, изолевцин) от общо деветте незаменими аминокиселини в тялото.<br /> <br /> Основните действия на BCAA:<br /> BCAA Намалят катаболните процеси в организма, като предпазват от мускулен разпадат. Намалят умората в тялото, като чувствате по-голяма свежест и енергичност.<br /> BCCA подобряват концентрацията, протеиновият синтез в тялото, както и намалят възпалителните процеси в мускулните влакна, от където може да очаквате намаляне и дори изчезване на мускулните трески.<br /> Спомагат за загубата на мазнини при диети с нисък калориен прием.<br /> Препоръчителният прием е от 10 до 20 грама, като може да се стигне и до 40 грама. Всичко зависи от това колко тежи атлетът.<br /> Перфектно време за прием на една доза BCAA е по време на тренировка.<br /> При тях не действа максимата &bdquo;колкото повече, толкова по-добре&ldquo;<br /> Защото, ако решите да приемате голямо количество за деня, няма да постигнете нищо, освен това, че черният ви дроб ще окисли BCAA както всяка друга аминокиселина и ефектът ще е нулев.<br /> <br /> <strong>Защо <a href="https://pompai.com/article/surovatachen-protein-priem-i-stranichni-efekti">Суроватъчен протеин</a>?</strong><br /> Суроватъчният протеин на прах никога не е излишен.<br /> Той е удобен и необходим вариант за достигането на протеиновото количество, който ни е нужен за деня. Както знаем протеина гради нашите мускули.<br /> Главните плюсове при протеина на прах са:<br /> -удобен вариант, който пести време и замества хранене, ако е необходимо<br /> -стимулира поддържането и надграждането на мускулна маса<br /> -бързоусвоим е<br /> -повечето суроватъчни протеини съдържат допълнителни BCCA, което носи само плюсове<br /> -доказано е, че понижава холестерола и балансира кръвното налягане<br /> Суроватъчният протеин може да се приема по абсолютно всяко време.<br /> Всичко зависи от това колко протеин трябва да приемате и как е изграден режимът ви.<br /> Протеинът е добавка, грешка е да се разчита само на него при изграждането на мускулна маса.<br /> Той затова е добавка, за да помогне при хранителният ви режим, а не да го замести изцяло.<br /> Ние препоръчваме да приемате суроватъчният протеин сутрин веднага след ставане, 30-60 минути преди тренировка, веднага след тренировка и 30-60 минути преди лягане.<br /> Един протеинов шейк никога и на никой спортист не би бил излишен.<br /> <br /> <strong>Заключение:</strong><br /> <a href="https://pompai.com/category/kreatin">Креатин</a> / <a href="https://pompai.com/category/bcaa">BCAA</a> / <a href="https://pompai.com/category/surovatachen-protein">Суроватъчен протеин</a> - това са 3-те най-използвани и най-популярни хранителни добавки в световен мащаб.<br /> Тяхната ефикасност и надеждност е преминала трудната проверка на времето - те не са поредният хитов суплемент или нещо подобно. Те са се доказали във времето, което е най-силният ориентир за това дали една хранителна добавка е работеща или не.<br /> Комбинирайки 3-те добавки - креатин, bcaa и суроватъчен протеин вие подсигурявате на мускулите ви перфектният микс, от който се нуждае за да расте и да се възстановява.</p>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки