Имаш въпроси?
0894 856364

Меню
Меню
Как да изберем перфектните боксови ръкавици?

15.05.2022 15:42:40

Как да изберем перфектните боксови ръкавици?

Защо ни е да носим боксови ръкавици?

Ако сте фен на бокса, очевидно е, че докато гледате мач, може да се чудите защо боксьорите използват ръкавици, вместо да се бият с голи ръце.

Докато светкавичните удари, които боксьорите си разменят, могат да ви развълнуват на съвсем ново ниво, това може да причини огромна болка за спортистите, а понякога дори да разбие челюстната кост на противника. Тук ръкавиците за бокс идват на помощ! В тази статия ще ви обясним как този артикул е абсолютно задължителен за всеки, който се занимава със спорта, ще разгледаме начините, по които той ви предпазва, а накрая ще ви дадем съвети как да изберете перфектните такива, за да имат вълнуващи боксови мачове!

Как ръкавиците защитават бойците?

Основната причина, поради която ръкавиците се използват в бокса, е да предпазят бойците от наранявания на ръцете. Боксът с голи ръце (т.нар. беър нъкъл боксинг или бой с голи ръце), е изключително опасен и най-вероятно, щом четете тази статия, не се интересувате от него. И по-добре! Повечето такива бойци чупят ръцете си в почти всяка битка.

Причината, поради която ръцете се нараняват по време на битка, се дължи на плътността на черепа в сравнение с тази на ръцете. Костите на ръката са малки и деликатни, което ни позволява да използваме ръцете и пръстите си за прецизни движения, като писане или хващане на предмети.

За разлика от това, единствената цел на черепа е да защитава. Той съдържа един от най-важните (и крехки) органи – мозъка. Поради важността на мозъка, черепът се превръща в най-твърдата кост в нашето тяло.

Удрянето на главата на друг човек води до наранени кости на ръцете. Ето защо е важно за всеки, който тренира бойни спортове (като бокс) да носи както бинтове за ръце, така и ръкавици.

Предотвратяване на изместване на ставите на пръстите

Една от основните функции на този спортен артикул е да служи за “възглавница” за ставите на пръстите. Ставите на пръстите са най-уязвими от удар. Точката на удара може да има изключително болезнен ефект, причинявайки увреждане на кокалчетата. Ръкавиците тук играят ролята на защитен щит, който работи въз основа на равномерно разпределение на силата.

Защита на опонентите

Да, стигнахме и до това. Освен, че с ръкавиците за бокс предпазвате себе си, вие предпазвате и опонента си! Без тях ефектът на инерцията е много по-висок и ефективен. Без тях, инерцията, която носи ударът, може да доведе до тежки щети и да донесе някои неприятни състояния за опонентите. В най-добрият случай ще имат много аркади по лицето, а в най-лошият…. Е, нека не се стига до там.

Намаляване на наранявания

Често срещано явление е, че състезателите кървят от челото до носа по време на боксов мач. И сериозен удар с гръмотевична сила може да причини кървене.

Загубата на кръв в битка се случва по-често, ако боксьорът не използва боксови ръкавици. Боксът с голи ръце намалява площта на удара и драстично увеличава силата. В известна степен това дори може да застраши живота на опонента ви.

Поддържане на китката

От медицинска гледна точка, шокът, който е резултат от инерцията на боксовия удар, може да причини сериозно нараняване. Защитата от този импулс може да бъде предотвратена.

Нараняванията на китката имат дълготраен ефект и отнемат повече време за възстановяване. Това поставя заплаха за кариерата на един боксьор. Боксовите ръкавици и обвиването на ръката с бинтове, осигуряват стабилност на китката по време на удара, така че боксьорът да избегне наранявания.

Защита за бойците

Ръкавиците са много добър начин за предотвратяване на наранявания на ръцете при бойни спортове. Въпреки това, битката с всякакъв вид защитни материали не е напълно безопасна за бойците. Основната причина е повишения риск от увреждане на мозъка.

Защитата на ръката позволява на бойците да размахват ръцете си по-силно, без да се притесняват за потенциално нараняване. Ако един боец ​​може да удари по-силно, без да си счупи ръцете, тогава има смисъл да го направи. Въпреки това, докато ръкавиците намаляват риска от нараняване на ръката, те увеличават риска от нараняване на мозъка за опонента ви.

Тъй като бойците могат да удрят по-силно, мозъкът е подложен на по-силни удари. Вярно е, че по-големите ръкавици, като тези, използвани в бокса, могат да намалят въздействието на удара. Въпреки това, мозъчната травма се причинява от бързото ускорение на мозъка в главата под въздействие на удара. Ето защо автомобилните катастрофи могат да доведат до мозъчна травма, дори ако главата на жертвата никога не е била удряна от нищо. Вие най-вероятно знаете рисковете щом четете тази статия, затова оставяме темата настрана.

Безопасност при бокс

От гледна точка на продължителна и ползотворна кариера, използването на боксови ръкавици ще има огромно влияние. Освен това, то ще осигури по-безопасна среда на тренировките.

Използването им ще гарантира по-малко счупени ръце и кървене на боксьорите. Освен това има по-малък шанс за разкъсвания на лицето (т.нар. аркади), които отнемат време за заздравяване и, освен ако половинката ви не си пада по белези, най-вероятно не са най-приятното нещо за гледане от противоположния пол!

Разлика между ММА и боксови ръкавици 

Въпреки че и двете са бойни спортове, боксът и ММА имат различни правила. Това се отразява не само на начина, по който атлетите се състезават и подготвят за състезанията, но и на дизайна на екипировката, която те носят. Това е най-очевидно по ръкавиците, които бойците носят, като всеки е защитен за особеностите на своя спорт.

Пръстите

Една от най-забележимите разлики между двата вида е третирането на пръстите на боеца. Боксовите събират всички пръсти в едно подплатено отделение. Ръкавиците за ММА разделят пръстите като обикновени ръкавици и оставят кокалчета на пръстите и върховете на пръстите открити. Тази разлика идва от факта, че ММА бойците трябва да могат да използват ръцете си необременени по време на мач.

Подплънки

Друга лесно забележима разлика между боксовите и ММА ръкавиците е количеството подплънки. Боксовите са силно подплатени с мек материал. При ММА обаче, те са доста по-тънки и по-малко подплатени.

В боксовите състезания боецът нанася и получава десетки удари. Повечето от тези удари отиват в главата. ММА състезанието включва удари с юмруци, но също и ритници, както и граплинг.

Покритие

Традиционните боксови ръкавици стигат до около половината на предмишницата. Тези за ММА рядко покриват повече от горната част на китката. Модерните боксови такива се предлагат и със закопчаване с велкро (самозалепваща се лента). Те са по-подходящи за тренировка, а не за състезания.

Бинтове за ръце

Боксьорите носят бинтове около ръцете и китките, за да предпазят китките, кокалчетата и предмишниците от удари. Те осигуряват защитна бариера за ръцете, като смекчават напрежението, което се получава в китката при удар. Освен това, те помагат за разпределението и абсорбцията на шока при удар.

Боксовите ръкавици са с по-големи размери, така че да има място за съответните бинтове. При ММА, ръкавицата е забележимо по-компактна.

Можете да разгледате нашата селекция от бинтове за ръце тук.

Как да изберем перфектните боксови ръкавици?

Независимо дали планирате да се състезавате или просто да тренирате за добра физическа форма, то вие ще се нуждаете от ръкавици. В тази връзка вие трябва да разберете как да изберете правилните. Днес споделяме някои неща, които трябва да знаете.

Видове боксови ръкавици

Преди да закупите каквото и да е оборудване, вие трябва да знаете за неговите видове. Това ще ви позволи да изберете най-добрия вариант за тренировка или състезание.

Боксови ръкавици за удари по круша

Този вид има голяма подложка за защита на ръцете от ударите по крушата. Обикновено тежат между 7 и 12 унции. Повърхността им е плоска, тъй като се използват с много специфична цел. Обикновено са по-леки, тъй като няма нужда от допълнителната подложка, която блокира ударите на опонента. Този вид не се препоръчва за тренировки с хора или състезания.

Професионални модели

Този вид е направен единствено за професионални битки. Ръкавиците се изработват по всички международни стандарти или според специфичните изисквания на компаниите, които организират мачовете. Размерът много зависи от категорията, в която сте поставени. Тези ръкавици обикновено са малко по-леки от тренировъчните за спаринг, тъй като на състезанията вие искате ниска резистентност и бързина, с която да победите опонента си. Характерно за тях е, че са изключително удобни по време на битка, заради естественото положение на пръстите в тях.

Спаринг Боксови Ръкавици

Тези модели са специално създадени за спаринг по време на тренировките. Основното изискване е безопасността за боеца и неговия противник, което често се постига с ръкавици 16 унции с поне 2 инча пяна. Точно този вид обикновено се затяга с велкро (самозалепваща се лепенка). Това позволява бързо слагане и бързо махане по време на тренировка, без нужда от треньор.

Топ производители на боксови ръкавици

Нашият съвет е винаги да предпочитате  доказаните и добре познати марки на пазара. Това ще гарантира качеството, както и защита на ръцете от нараняване. Най-добрите модели се предлагат от следните компании:

Разбира се, изборът на оборудване само по марка е грешен, затова е важно да се разберат основните характеристики на продукта. Ние предлагаме и други качествени марки, така че посетете нашия онлайн магазин, за да разгледате тук.


Естествена или изкуствена кожа?

Боксовите ръкавици винаги са изработени от кожа, единствената разлика е дали тя ще бъде естествена или изкуствена.

Професионалното оборудване е направено от естествена кожа, която има по-дълъг живот и издръжливост, но цената, разбира се, е по-висока. С тази кожа ръцете ви ще бъдат добре проветрени, така че можете да дадете най-доброто от себе си по време на тренировка или битка.

Изкуствената кожа обикновено е по-евтин вариант, но по време на употреба ръката се изпотява и запазването на формата не е толкова добро.

Комбинираните материали са добър избор от гледна точка на цена и качество, когато външната част е от истинска кожа, а вътрешната е направена от заместител. Това ви позволява да запазите основните свойства, но намалява цената на продукта.

Тип фиксация: връзване или велкро

Най-надеждният и ефективен метод за фиксиране е връзването.  Благодарение на скрепителни елементи, ръкавиците прилепват плътно, помагат за защита на ръката и предпазват ставата от повреда, поради което дори при неправилен удар нараняванията са минимални. Основният недостатък е, че не можете сами да слагате и сваляте оборудването си. Този тип фиксация е по-типичен за професионалните видове.

Също толкова популярен и висококачествен вид е велкрото. Тази опция е най-често срещаната и широко търсената сред любителите и е одобрена и от международната асоциация (AIBA). Лесно да се слага и сваля без външна помощ и е фиксирана към ръката по-възможно най-плътния начин. Основният недостатък на моделите е, че велкрото не издържа дълго. След около 6-12 месеца ще бъде съсипано. Добрата новина е, че то може да се заменя отделно.

Размерът има значение!

Кратка инструкция за избор на размер/тегло на боксови ръкавици:

Лично тегло Обиколка на дланта (без бинтове) Тегло/Размер на ръкавиците
90-120 lb (41-55 kg) 5.5" - 6.5" (14 cm - 16.5 cm) 12 oz
120-150 lb (55-68 kg) 6.5" - 7.5" (16.5 cm - 19 cm) 14 oz
150-185 lb (68-84 kg) 7.5" - 8.5" (19 cm - 21.5 cm) 16 oz
185 lb & over (84 kg & over) 8.5" - 9.5" (21.5 cm - 24 cm) 18 oz

Не е страшно, ако при избора и покупката размерът е избран неправилно с 1-2 единици нагоре. Поради силната фиксация, ръкавицата няма да отлети от ръката по време на тренировка или битка. Просто ще трябва да компенсирате това място с бинтове.

Тегло на ръкавицата

Като правило почти всички ръкавици за състезания са направени в съответствие със стандарта, но за тренировка, когато трябва да работите с круши, теглото е важно. Когато избирате, трябва да погледнете собственото си тегло. Всички производители посочват масата в унции, затова и ние ще го направим така.

  • 4 унции - теглото на ръкавиците е 113,4 г. Тази опция е най-малката налична и се препоръчва да я изберете за дете под 7-годишна възраст.
  • 6 унции - моделите са подходящи за възраст 7-9 години, а теглото на продукта е 170,1 g.
  • 8 унции е най-добрият избор за тийнейджър, който е на не повече от 13 години. Тя ще тежи 226,8 г, а ръкавиците са подходящи и за жени с тегло под 60 кг.
  • 10 унции са най-търсените в бокса. Тегло на продукта 283,5 грама. Препоръчват се за хора с тегло между 48 и 68кг.
  • 12 унции - препоръчва се за бойци с тегло 60-70 кг; теглото на продукта ще бъде 340,2 грама.
  • 14 унции - препоръчва се за мъже, които са 70-79 кг. Те тежат 396,9 грама.
  • 16 унции - такъв продукт е подходящ за хора с тегло над 70 кг. Самият продукт е 453,6 грама.


Заключение

И така, нека обобщим. Носенето на ръкавици за бокс е абсолютно задължително както за тренировка, така и за състезания. Защо? Благодарение на тях, кокалчетата на пръстите ви няма да поемат цялата сила на удара, тъй като тя се разпространява по повърхността на ръкавицата, намалявайки интензитета.

Носенето на боксови ръкавици ще ви позволи да нанесете по-тежък удар, но скоростта на удара ще бъде намалена. Без да носите ръкавици, инерцията ще бъде по-висока, а ударът може да доведе до тежки щети на опонента ви. Затова, те могат да ви помогнат да предпазите както вас, така и опонента си от сериозни наранявания. Вече знаете и как да изберете перфектния продукт за вашите нужди. А сега, можете да разгледате нашата селекция от боксови ръкавици тук.

Източници:

Why do Boxers Wear Gloves?

Comparison of Boxing Gloves & MMA Type Gloves

What protection do boxing gloves provide?

DIFFERENT TYPES OF BOXING GLOVES | WHICH SHOULD I USE?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Бойни Спортове | Бокс ММА Муай Тай

Бойни Спортове | Бокс ММА Муай Тай

Как да изберем перфектните боксови ръкавици?

Как да изберем перфектните боксови ръкавици?

Защо ни е да носим боксови ръкавици?Ако сте фен на бокса, очевидно е, че докато гледате мач, може да се чудите защо боксьорите използват ръкавици, вместо Защо ни е да носим боксови ръкавици?Ако сте фен на бокса, очевидно е, че докато гледате мач, може да се чудите защо боксьорите използват ръкавици, вместо 2022-05-15T16:05:47+03:00 Как да изберем перфектните боксови ръкавици?

<h2><strong>Защо ни е да носим <a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici">боксови ръкавици</a>?</strong></h2> <p>Ако сте фен на бокса, очевидно е, че докато гледате мач, може да се чудите защо боксьорите използват ръкавици, вместо да се бият с голи ръце.</p> <p>Докато светкавичните удари, които боксьорите си разменят, могат да ви развълнуват на съвсем ново ниво, това може да причини огромна болка за спортистите, а понякога дори да разбие челюстната кост на противника. Тук ръкавиците за бокс идват на помощ! В тази статия ще ви обясним как този артикул е абсолютно задължителен за всеки, който се занимава със спорта, ще разгледаме начините, по които той ви предпазва, а накрая ще ви дадем съвети как да изберете перфектните такива, за да имат вълнуващи боксови мачове!</p> <h2><strong>Как ръкавиците защитават бойците?</strong></h2> <p>Основната причина, поради която ръкавиците се използват в бокса, е да предпазят бойците от наранявания на ръцете. Боксът с голи ръце (т.нар. беър нъкъл боксинг или бой с голи ръце), е изключително опасен и най-вероятно, щом четете тази статия, не се интересувате от него. И по-добре! Повечето такива бойци чупят ръцете си в почти всяка битка.<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/1s.jpg" /></p> <p>Причината, поради която ръцете се нараняват по време на битка, се дължи на плътността на черепа в сравнение с тази на ръцете. Костите на ръката са малки и деликатни, което ни позволява да използваме ръцете и пръстите си за прецизни движения, като писане или хващане на предмети.</p> <p>За разлика от това, единствената цел на черепа е да защитава. Той съдържа един от най-важните (и крехки) органи &ndash; мозъка. Поради важността на мозъка, черепът се превръща в най-твърдата кост в нашето тяло.</p> <p>Удрянето на главата на друг човек води до наранени кости на ръцете. Ето защо е важно за всеки, който тренира бойни спортове (като бокс) да носи както бинтове за ръце, така и ръкавици.</p> <h2><strong>Предотвратяване на изместване на ставите на пръстите</strong></h2> <p>Една от основните функции на този спортен артикул е да служи за &ldquo;възглавница&rdquo; за ставите на пръстите. Ставите на пръстите са най-уязвими от удар. Точката на удара може да има изключително болезнен ефект, причинявайки увреждане на кокалчетата. Ръкавиците тук играят ролята на защитен щит, който работи въз основа на равномерно разпределение на силата.</p> <h2><strong>Защита на опонентите</strong></h2> <p>Да, стигнахме и до това. Освен, че с ръкавиците за бокс предпазвате себе си, вие предпазвате и опонента си! Без тях ефектът на инерцията е много по-висок и ефективен. Без тях, инерцията, която носи ударът, може да доведе до тежки щети и да донесе някои неприятни състояния за опонентите. В най-добрият случай ще имат много аркади по лицето, а в най-лошият&hellip;. Е, нека не се стига до там.</p> <h2><strong>Намаляване на наранявания</strong></h2> <p>Често срещано явление е, че състезателите кървят от челото до носа по време на боксов мач. И сериозен удар с гръмотевична сила може да причини кървене.</p> <p>Загубата на кръв в битка се случва по-често, ако боксьорът не използва боксови ръкавици. Боксът с голи ръце намалява площта на удара и драстично увеличава силата. В известна степен това дори може да застраши живота на опонента ви.</p> <h2><strong>Поддържане на китката</strong></h2> <p>От медицинска гледна точка, шокът, който е резултат от инерцията на боксовия удар, може да причини сериозно нараняване. Защитата от този импулс може да бъде предотвратена.</p> <p>Нараняванията на китката имат дълготраен ефект и отнемат повече време за възстановяване. Това поставя заплаха за кариерата на един боксьор. Боксовите ръкавици и обвиването на ръката с бинтове, осигуряват стабилност на китката по време на удара, така че боксьорът да избегне наранявания.<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/1-6280f98b2703b.jpg" /></p> <h2><strong>Защита за бойците</strong></h2> <p>Ръкавиците са много добър начин за предотвратяване на наранявания на ръцете при бойни спортове. Въпреки това, битката с всякакъв вид защитни материали не е напълно безопасна за бойците. Основната причина е повишения риск от увреждане на мозъка.</p> <p>Защитата на ръката позволява на бойците да размахват ръцете си по-силно, без да се притесняват за потенциално нараняване. Ако един боец ​​може да удари по-силно, без да си счупи ръцете, тогава има смисъл да го направи. Въпреки това, докато ръкавиците намаляват риска от нараняване на ръката, те увеличават риска от нараняване на мозъка за опонента ви.</p> <p>Тъй като бойците могат да удрят по-силно, мозъкът е подложен на по-силни удари. Вярно е, че по-големите ръкавици, като тези, използвани в бокса, могат да намалят въздействието на удара. Въпреки това, мозъчната травма се причинява от бързото ускорение на мозъка в главата под въздействие на удара. Ето защо автомобилните катастрофи могат да доведат до мозъчна травма, дори ако главата на жертвата никога не е била удряна от нищо. Вие най-вероятно знаете рисковете щом четете тази статия, затова оставяме темата настрана.</p> <h2><strong>Безопасност при бокс</strong></h2> <p>От гледна точка на продължителна и ползотворна кариера, използването на боксови ръкавици ще има огромно влияние. Освен това, то ще осигури по-безопасна среда на тренировките.</p> <p>Използването им ще гарантира по-малко счупени ръце и кървене на боксьорите. Освен това има по-малък шанс за разкъсвания на лицето (т.нар. аркади), които отнемат време за заздравяване и, освен ако половинката ви не си пада по белези, най-вероятно не са най-приятното нещо за гледане от противоположния пол!<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/3-6280f9a234867.jpg" /></p> <h2><strong>Разлика между ММА и боксови ръкавици</strong>&nbsp;</h2> <p>Въпреки че и двете са бойни спортове, боксът и ММА имат различни правила. Това се отразява не само на начина, по който атлетите се състезават и подготвят за състезанията, но и на дизайна на екипировката, която те носят. Това е най-очевидно по ръкавиците, които бойците носят, като всеки е защитен за особеностите на своя спорт.</p> <h3><strong>Пръстите</strong></h3> <p>Една от най-забележимите разлики между двата вида е третирането на пръстите на боеца. Боксовите събират всички пръсти в едно подплатено отделение. Ръкавиците за ММА разделят пръстите като обикновени ръкавици и оставят кокалчета на пръстите и върховете на пръстите открити. Тази разлика идва от факта, че ММА бойците трябва да могат да използват ръцете си необременени по време на мач.</p> <h3><strong>Подплънки</strong></h3> <p>Друга лесно забележима разлика между боксовите и ММА ръкавиците е количеството подплънки. Боксовите са силно подплатени с мек материал. При ММА обаче, те са доста по-тънки и по-малко подплатени.</p> <p>В боксовите състезания боецът нанася и получава десетки удари. Повечето от тези удари отиват в главата. ММА състезанието включва удари с юмруци, но също и ритници, както и граплинг.</p> <h3><strong>Покритие</strong></h3> <p>Традиционните боксови ръкавици стигат до около половината на предмишницата. Тези за ММА рядко покриват повече от горната част на китката. Модерните боксови такива се предлагат и със закопчаване с велкро (самозалепваща се лента). Те са по-подходящи за тренировка, а не за състезания.<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/4-6280f9c284530.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://pompai.com/category/bintove-za-boks"><strong>Бинтове за ръце</strong></a></span></p> <p>Боксьорите носят бинтове около ръцете и китките, за да предпазят китките, кокалчетата и предмишниците от удари. Те осигуряват защитна бариера за ръцете, като смекчават напрежението, което се получава в китката при удар. Освен това, те помагат за разпределението и абсорбцията на шока при удар.</p> <p>Боксовите ръкавици са с по-големи размери, така че да има място за съответните бинтове. При ММА, ръкавицата е забележимо по-компактна.</p> <p>Можете да разгледате нашата селекция от бинтове за ръце <span><a href="https://pompai.com/category/bintove-za-boks">тук</a></span>.</p> <h2><strong>Как да изберем перфектните боксови ръкавици?</strong></h2> <p>Независимо дали планирате да се състезавате или просто да тренирате за добра физическа форма, то вие ще се нуждаете от ръкавици. В тази връзка вие трябва да разберете как да изберете правилните. Днес споделяме някои неща, които трябва да знаете.</p> <p><strong>Видове боксови ръкавици</strong></p> <p>Преди да закупите каквото и да е оборудване, вие трябва да знаете за неговите видове. Това ще ви позволи да изберете най-добрия вариант за тренировка или състезание.</p> <h3><strong>Боксови ръкавици за удари по круша</strong></h3> <p>Този вид има голяма подложка за защита на ръцете от ударите по крушата. Обикновено тежат между 7 и 12 унции. Повърхността им е плоска, тъй като се използват с много специфична цел. Обикновено са по-леки, тъй като няма нужда от допълнителната подложка, която блокира ударите на опонента. Този вид не се препоръчва за тренировки с хора или състезания.<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/5-6280f9d902abb.jpg" /></p> <h3><strong>Професионални модели</strong></h3> <p>Този вид е направен единствено за професионални битки. Ръкавиците се изработват по всички международни стандарти или според специфичните изисквания на компаниите, които организират мачовете. Размерът много зависи от категорията, в която сте поставени. Тези ръкавици обикновено са малко по-леки от тренировъчните за спаринг, тъй като на състезанията вие искате ниска резистентност и бързина, с която да победите опонента си. Характерно за тях е, че са изключително удобни по време на битка, заради естественото положение на пръстите в тях.</p> <h3><strong>Спаринг Боксови Ръкавици</strong></h3> <p>Тези модели са специално създадени за спаринг по време на тренировките. Основното изискване е безопасността за боеца и неговия противник, което често се постига с ръкавици 16 унции с поне 2 инча пяна. Точно този вид обикновено се затяга с велкро (самозалепваща се лепенка). Това позволява бързо слагане и бързо махане по време на тренировка, без нужда от треньор.</p> <h2><strong>Топ производители на боксови ръкавици</strong></h2> <p>Нашият съвет е винаги да предпочитате&nbsp; доказаните и добре познати марки на пазара. Това ще гарантира качеството, както и защита на ръцете от нараняване. Най-добрите модели се предлагат от следните компании:</p> <ul> <li><span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici?vendors=sz-fighters">SZ Fighters;</a></span></li> <li><span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici?vendors=venum">VENUM;</a></span></li> <li><span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici?vendors=everlast">Everlast;</a></span></li> <li><span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici?vendors=bad-boy">Bad Boy</a></span>;</li> </ul> <p>Разбира се, изборът на оборудване само по марка е грешен, затова е важно да се разберат основните характеристики на продукта. Ние предлагаме и други качествени марки, така че посетете нашия онлайн магазин, за да разгледате <span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici">тук</a></span>.</p> <h2><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/6-6280f9f7dec5c.jpg" /><br />Естествена или изкуствена кожа?</strong></h2> <p>Боксовите ръкавици винаги са изработени от кожа, единствената разлика е дали тя ще бъде <span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici?variants%5B9%5D=79">естествена</a></span> или <span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici?variants%5B9%5D=78">изкуствена</a></span>.</p> <p>Професионалното оборудване е направено от естествена кожа, която има по-дълъг живот и издръжливост, но цената, разбира се, е по-висока. С тази кожа ръцете ви ще бъдат добре проветрени, така че можете да дадете най-доброто от себе си по време на тренировка или битка.</p> <p>Изкуствената кожа обикновено е по-евтин вариант, но по време на употреба ръката се изпотява и запазването на формата не е толкова добро.</p> <p>Комбинираните материали са добър избор от гледна точка на цена и качество, когато външната част е от истинска кожа, а вътрешната е направена от заместител. Това ви позволява да запазите основните свойства, но намалява цената на продукта.</p> <h2><strong>Тип фиксация: връзване или велкро</strong></h2> <p>Най-надеждният и ефективен метод за фиксиране е връзването.&nbsp; Благодарение на скрепителни елементи, ръкавиците прилепват плътно, помагат за защита на ръката и предпазват ставата от повреда, поради което дори при неправилен удар нараняванията са минимални. Основният недостатък е, че не можете сами да слагате и сваляте оборудването си. Този тип фиксация е по-типичен за професионалните видове.</p> <p>Също толкова популярен и висококачествен вид е велкрото. Тази опция е най-често срещаната и широко търсената сред любителите и е одобрена и от международната асоциация (AIBA). Лесно да се слага и сваля без външна помощ и е фиксирана към ръката по-възможно най-плътния начин. Основният недостатък на моделите е, че велкрото не издържа дълго. След около 6-12 месеца ще бъде съсипано. Добрата новина е, че то може да се заменя отделно.<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/7.jpg" /></p> <h2><strong>Размерът има значение!</strong></h2> <p><strong>Кратка инструкция за избор на размер/тегло на боксови ръкавици:</strong></p> <table class="size-chart-table" width="848" height="283"> <tbody> <tr> <th style="width: 281.389px;" class="text-aligncenter">Лично тегло</th> <th style="width: 398.806px;" class="text-aligncenter">Обиколка на дланта (без бинтове)</th> <th style="width: 146.694px;">Тегло/Размер на ръкавиците</th> </tr> <tr> <td style="width: 281.389px;" class="text-aligncenter">90-120 lb (41-55 kg)</td> <td style="width: 398.806px;" class="text-aligncenter">5.5" - 6.5" (14 cm - 16.5 cm)</td> <td style="width: 146.694px;" class="text-aligncenter">12 oz</td> </tr> <tr> <td style="width: 281.389px;" class="text-aligncenter">120-150 lb (55-68 kg)</td> <td style="width: 398.806px;" class="text-aligncenter">6.5" - 7.5" (16.5 cm - 19 cm)</td> <td style="width: 146.694px;" class="text-aligncenter">14 oz</td> </tr> <tr> <td style="width: 281.389px;" class="text-aligncenter">150-185 lb (68-84 kg)</td> <td style="width: 398.806px;" class="text-aligncenter">7.5" - 8.5" (19 cm - 21.5 cm)</td> <td style="width: 146.694px;" class="text-aligncenter">16 oz</td> </tr> <tr> <td style="width: 281.389px;" class="text-aligncenter">185 lb &amp; over (84 kg &amp; over)</td> <td style="width: 398.806px;" class="text-aligncenter">8.5" - 9.5" (21.5 cm - 24 cm)</td> <td style="width: 146.694px;" class="text-aligncenter">18 oz</td> </tr> </tbody> </table> <p>Не е страшно, ако при избора и покупката размерът е избран неправилно с 1-2 единици нагоре. Поради силната фиксация, ръкавицата няма да отлети от ръката по време на тренировка или битка. Просто ще трябва да компенсирате това място с бинтове.</p> <h2><strong>Тегло на ръкавицата</strong></h2> <p>Като правило почти всички ръкавици за състезания са направени в съответствие със стандарта, но за тренировка, когато трябва да работите с круши, теглото е важно. Когато избирате, трябва да погледнете собственото си тегло. Всички производители посочват масата в унции, затова и ние ще го направим така.</p> <ul> <li>4 унции - теглото на ръкавиците е 113,4 г. Тази опция е най-малката налична и се препоръчва да я изберете за дете под 7-годишна възраст.</li> <li>6 унции - моделите са подходящи за възраст 7-9 години, а теглото на продукта е 170,1 g.</li> <li>8 унции е най-добрият избор за тийнейджър, който е на не повече от 13 години. Тя ще тежи 226,8 г, а ръкавиците са подходящи и за жени с тегло под 60 кг.</li> <li>10 унции са най-търсените в бокса. Тегло на продукта 283,5 грама. Препоръчват се за хора с тегло между 48 и 68кг.</li> <li>12 унции - препоръчва се за бойци с тегло 60-70 кг; теглото на продукта ще бъде 340,2 грама.</li> <li>14 унции - препоръчва се за мъже, които са 70-79 кг. Те тежат 396,9 грама.</li> <li>16 унции - такъв продукт е подходящ за хора с тегло над 70 кг. Самият продукт е 453,6 грама.</li> </ul> <h2><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13809/files/image/8.jpg" /><br />Заключение</strong></h2> <p>И така, нека обобщим. Носенето на ръкавици за бокс е абсолютно задължително както за тренировка, така и за състезания. Защо? Благодарение на тях, кокалчетата на пръстите ви няма да поемат цялата сила на удара, тъй като тя се разпространява по повърхността на ръкавицата, намалявайки интензитета.</p> <p>Носенето на боксови ръкавици ще ви позволи да нанесете по-тежък удар, но скоростта на удара ще бъде намалена. Без да носите ръкавици, инерцията ще бъде по-висока, а ударът може да доведе до тежки щети на опонента ви. Затова, те могат да ви помогнат да предпазите както вас, така и опонента си от сериозни наранявания. Вече знаете и как да изберете перфектния продукт за вашите нужди. А сега, можете да разгледате нашата селекция от боксови ръкавици <span><a href="https://pompai.com/category/boksovi-rakavici">тук</a></span>.</p> <h2><strong>Източници:</strong></h2> <p><span><a href="https://www.worldsafety2018.org/why-do-boxers-wear-gloves/">Why do Boxers Wear Gloves?</a></span></p> <p><span><a href="https://www.livestrong.com/article/477972-comparison-of-boxing-gloves-mma-type-gloves/">Comparison of Boxing Gloves &amp; MMA Type Gloves</a></span></p> <p><span><a href="https://fightquality.com/2020/09/25/what-protection-do-boxing-gloves-provide/">What protection do boxing gloves provide?</a></span></p> <p><span><a href="https://blog.joinfightcamp.com/boxing-equipment/different-types-of-boxing-gloves-which-should-i-use/">DIFFERENT TYPES OF BOXING GLOVES | WHICH SHOULD I USE?</a></span></p>

, , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки