Меню
Меню
BCAA - задължителните аминокиселини за спортисти

10.10.2019 23:36:10

BCAA - задължителните аминокиселини за спортисти

Употребата на BCAA ви гарантира:

► Качествено и бързо възстановяване - елиминира тежките и неприятни мускулни трески
► Стимулиране на мускулния растеж - чрез своята способност да активира синтеза на протеини, BCAA се явяват едни от най-добрите стимулатори за мускулно развитие
► Основа за по-интензивни тренировки - повишават издръжливостта и увеличават работоспособността на мускулите
► Засилва имунитета и укрепва защитните способности на тялото
► Запазване на мускулната маса в периоди на отслабване

►Какво са BCAA?
BCAA са незаменими аминокиселини с разклонена верига. Приемаме ги ежедневно чрез храните богати на протеини - яйца, месо, риба, ядки и т.н.
Аминокиселините с разклонена верига са основата за синтеза на белтъчини в тялото ни, а това е главната предпоставка за мускулния растеж и развитие. Също така, те са добър и бърз източник на енергия за мускулите ни. BCAA съставят една-трета от мускулната тъкан, и точно поради факта, че са важни за синтезирането на белтък и енергия, те са незаменими участници и в много други метаболитни процеси в нашето тяло.  
И тъй като тялото ни не може да синтезира (да произвежда само) тези аминокиселини с разклонена верига, а са важни за множество жизненоважни процеси в нашето тяло, то ние трябва да си ги набавяме от храната или чрез хранителни добавки. 

3-те аминокиселини включващи се в абревиатурата BCAA са Левцин, Изолевцин и Валин.
От тези 3, Левцина е най-изследван и в същото време най-необходим на тялото ни.
Левцинът участва активно освен в изграждането на мускулната маса, а също така заема основно значение, когато става въпрос за здравето на костната система, еластичността и добрият външен вид на кожата, а като едно от най-полезните му свойства за спортистите е, че стимуира образуването на глутамин в организма.
Левцинът е известен също със способността си да увеличава инсулиновата чувствителеност, а това води до по-добро анаболно състояние след прием.
Валинът е един от най-силните стимулатори на мускулния растеж и действа положително на възстановяването след тежки тренировки. От организма той се използва често, като източник на енергия и е описван, като протектор на глюкозата в кръвта.
Изолевцинът е главен участник в синтезирането на хемоглобин, заема активно участие в регулацията на кръвната захар, осигурява енергия за мускулите и знаичтелно подобрява възстановяването след тренировки, операции и забързва зарастването на рани и наранявания. Липсата на изолевцин в организма често се описва с характерните за хипогликемия симптоми - отпадналост, склонност към депресии, постоянна умора и т.н.

Да разясним всичко около приема на BCAA:
►Кога е най-добре да приемаме BCAA?
Един от основните фактори за да извлечем максимален ефект от приема на хранителни добавки съдържащи BCAA е правилното време на прием. 
Нивата на тези три аминокиселините спадат значително по време и след физическа дейност. Това е достатъчна причина за приемането на продукти съдържащи BCAA по време или след тренировка.
Важно е да приемате и да осигурите на тялото си достатъчно количество от тях по врема на тренировка и във времето около физическото натоварване, защото така ще си осигурите бърз източник на енергия, градивен материал за мускулната тъкан и в същото време ще получите моментално мускулно възстановяване.
По време на активна тренировка мускулните влакна биват изтощавани и претърпяват микро разкъсвания, а задачата на BCAA е да ги възстанови колкото се може по-бързо. 
А най-добре това може да свърши именно Левцина. Той е най-важен за синтеза на протеини и затова е необходимо след тренировка да се набави достатъчно количество BCAA, за да можете да синтезирате и изградите повече протеин от колкото сте изразходвали по врема на тренировка.

►Защо е толкова важен приема на BCAA? 
1. Възстановяват, служат за бързото обезпечаване на енергийните нужди по време на тренировка и увеличават мускулния растеж.
Знаете, че повечето от макронутриентите, които приемаме преминават обработка през черния дроб, нали? Е да, но аминокиселините с разклонена верига са изключение и не преминават през черния дроб, а навлизат директно в кръвния поток. Всички други аминокиселини трябва да преминат през черния дроб и червата, чак тогава да навлязат в кръвния поток на тялото ни и да послужат за енергия, възстановяване или мускулно изграждане.
2. BCAA намаляват нивата на лактат след тренировка и подобряват бързото и качествено мускулно възстановяване.
3. Те спомагат за увеличаване циркулацията на растежен хормон, което пък от своя страна е свързано с множество анаболни процеси и механизми, които създават перфектна среда за изграждането на нова мускулна тъкан. 
4.Разбрахте вече, че BCAA са много важни за мускулната тъкан, а пък от своя страна те спомагат и за поддържането на нормални нива на кръвната захар. 

►Как, колко и кога да приемаме BCAA?
Ние ви препоръчваме да приемате 10 грама BCAA по време на тренировка, като ако бюджета ви го позволява, можете да се спрете на следния прием:

В тренировъчен ден сутрин 5 грама, 10 грама по време на тренировка и 5 грама BCAA веднага след тренировка.
В нетренировъчен ден приемайте 10 грама сутрин, 5 грама следобед и 10 грама преди лягане.
Ако сте решили да закупите BCAA на таблетки или капсула просто вижте какво колиество BCAA се съдържа във всяка капсула/таблетка и приемайте колкото е необходимо за да достигнете препоръчваната от нас ежедневна и ефективна доза.
Поради своята същност повечето аминокиселини притежават неприятен вкус и мирис. Нашият опит ни е показал, че повечето хора трудно се справят с миризмата и лошия вкус на неовкусените прахообразни форми на BCAA
Ако искате да избегнете момента с неприятния вкус, насочете вниманието си към аминокиселини на таблетки, капсули или най-добре овкусени прахообразни форми.

►Малко бодибилдинг и фитнес познания относно BCAA:
BCAA в периоди за отслабване
Първо да разясним за катаболитните процеси при диетите за отслабване. 
Когато решим да минем на режим "изгаряне на мазнини" и целта ни е да свалим няколко килограма, задължително се преминава в състояние на "отрицателен калориен баланс" - приемате по-малко калории от колкото изгаряте. Ниският калориен прием обикновен е признак за увеличаване на катаболните процеси, а това са процесите на разпад, което означава следното: освен, че ще изгорите мазнини, то вие неизбежно ще се лишите и от известно количество мускули. 
На молекулярно ниво, загубата на мускулна маса се осъществява поради факта, че се засилват катаболитните процеси. Причината за това е, че на тялото ни, му е по-лесно да освободи и изгори аминокиселини (протеини) за енергийните си нужди, от колкото липиди (мазнини). Поради намаления калориен прием в периоди на отслабване, синтеза на протеин също намалява.
BCAA не само увеличават скоростта на синтезиране на белтъци (протеини) и блокират катаболните процеси, но е известно, че увеличават и самият капацитет на клетката за синтезиране на протеини, което е равно на по-голям потенциал за развитие на мускулатурата.

►BCAA в периоди за покачване на мускулна маса и сила
Когато целта ви е да увеличите мускулната си маса, вие се нуждаете от достатъчно количество правилно разпределен прием на всички макронутриенти (протеини, мазнини и въглехидрати) и също така от висок протеинов синтез. Както вече разбрахте протеиновия синтез е ключов за това дали ще качвате мускулна маса или ще губите такава. И трите аминокиселини включващи се в BCAA са силни активатори на протеиновия синтез - така че не се колебайте да ги включите в периодите, когато целите покачване на мускулна маса.
Аминокиселините с разклонена верига също така ще ви помогнат да тренирате по-интензивно, защото ще възстановяват мускулната енергия много по-бързо и така ще имате нужда от много по-кратки почивки по време на самата тренировка. Ще ви кажем само, че каквато и да ви е целта, важно е тренировките да са с голяма тренировъчна плътност - интензивни, тежки и пълноценни за кратко време. 

►BCAA елиминират умората
Освен спомагането за по-добро възстановяване, намаляване на мускулната треска, засиления синтез на белтъчини, BCAA допринасят и за ред други важни аспекти за активно спортуващите. Известна е “конкуренцията и контрола” на BCAA върху нивата на триптофан в целия ни кръвопоток. По принцип в едни нормални условия в кръвта ни има достатъчно количество аминокиселини с разклонена верига, които да регулират нивото на триптофан. Обаче при тежки и интензивни тренировки след като организма ни изчерпа гликогена, той посяга към наличните му аминокиселини, защото най-лесно ги изгаря за нужната му енергия за съкращение на мускулите. Когато нашите мускули използват BCAA като енергия, количеството на аминокиселини с разклонена верига рязко спада, което пък от своя страна позволява на триптофана да се добере до мозъка и да предизвика у нас чувство на изтощение и умора. Подкрепен с изследвания е факта, че приема на левцин, изолевцин и валин в съотношение 2:1:1 намалява централно-нервната умора, защото точно регулирането на триптофан ни позволява да правим още по-тежки и интензивни тренировки.

►Да си взема BCAA или да пия повече суроватъчен протеин?
Въпреки многото благоприятни доказани факта за приема на BCAA има и такива хора, които все пак си мислят, че това е продукт, който е излишен или са леко скиптично настроени към тях. И те самите казват, че е по-добре или предпочитат, да консумират повече суроватъчен протеин, който от своя страна е богат на аминокиселини. Да, ама не. Тва не е най-правилния начин за набавяне на 3-те най-важни аминокиселини и сега ще ви обясним защо. Аминокиселините с разклонена верига в суроватъчния протеин са пептидно-свързани с другите аминокиселини и за да бъдат ефективни или за да навлезат в кръвопотока трябва да бъдат първо усвоени една по една всички аминокиселини. Без значение е, че суроватъчния протеин е бързо-усвоим, все пак ще отнеме няколко часа за да се усвоят напълно всички аминокиселини и навлизането им в кръвопотока, което да доведе до извличането на всички дивиденти от приема на съответния продукт.

И накрая ще ви кажем, че нови изследвания показват, че при даването на BCAA на група хора, която е подложена на диета, те увеличават синтеза на белтъчини, запазват повече мускулна маса и максимизират загубата на мазнини много по-ефективно в сравнение с група, която отслабва, но не приема аминокиселини с разклонена верига.

►Вредни ли са BCAA и съществуват ли странични ефекти от употребата им?

За да ви отговорим максимално бързо - всичко е в дозата. При високи дози от порядъка на 10-20 грама на ден всеки един активно спортуващ човек би извлявакъл само и единствено позитиви от употребата на BCAA.
За странични ефекти към момента на написване на статията не може да се говори, защото не съществуват подобни констатации.
Конкретни странични ефекти от препоръчителните дневни дози не могат да се очакват и не са констатирани до момента в научни доклади.
BCAA не трябва да се приемат от: бременни жени, кърмещи, бебета и деца под 16 годишна възраст.

►Цена на BCAA:
На пазара за хранителни добавки в днешно време можете да откриете огромен избор от най-различни фирми предлагащи аминокиселини с разклонена верига.
BCAA основно се произвеждат във вид на таблетки, капсули или в чист прахообразен вид.
Цените могат да варират поради множество фактори: цена и качество на използваната суровина, цена за овкусители, цена за таблетиране или капсуловане, цена на опаковката, страна на произход, транспортни разходи и т.н.

BCAA под каква форма е най-изгодно да закупим?
1.По отношение на цена/количество, най-евтино и най-изгодно излиза да приемате BCAA под формата на прах и да са в неовкусен вариант. Не забравяйте обаче, че няколко реда по-нагоре ви споменахме за силният и неприятен вкус на неовкусените формули на аминокиселините с разклонена верига. Ако лошият вкус на неовкусено BCAA не ви пречи, то със сигурност ще имате богат избор за закупуване на голямо количество на достъпна цена.
2. Ако можем така да ги подредим в една мини класация, то със сигурност след неовкусеното BCAA на прах, то по най-добро съотношение на цена и качество след неовкусения вариант се нареждат овкусените. Обикновено се предлагат в множество и различни вкусови вариации, като това ги прави много удобни за прием по време на тренировки. Цената на тези BCAA е значително по-висока.
3. BCAA на капсули или таблетки си остават варианта с най-висока цена, но пък в същото време са и най-удобни за употреба по всяко време и можете да ги носите навсякъде със себе си.

Разгледайте
 в нашия магазин продукти от категория: Аминокиселини и BCAA 

Коментари

Цяетелин
Цяетелин 06.04.2021 Мога ли да приемам BCAA при тежка работа и как ако може .....

Остави коментар

Добавки

Добавки

BCAA - задължителните аминокиселини за спортисти

BCAA - задължителните аминокиселини за спортисти

Употребата на BCAA ви гарантира:► Качествено и бързо възстановяване - елиминира тежките и неприятни мускулни трески► Стимулиране на мускулния растеж - чре Употребата на BCAA ви гарантира:► Качествено и бързо възстановяване - елиминира тежките и неприятни мускулни трески► Стимулиране на мускулния растеж - чре 2019-10-10T23:40:38+03:00 BCAA - задължителните аминокиселини за спортисти

<p><strong>Употребата на BCAA ви гарантира:</strong></p> <p>► Качествено и бързо възстановяване - елиминира тежките и неприятни мускулни трески<br />► Стимулиране на мускулния растеж - чрез своята способност да активира синтеза на протеини, BCAA се явяват едни от най-добрите стимулатори за мускулно развитие<br />► Основа за по-интензивни тренировки - повишават издръжливостта и увеличават работоспособността на мускулите<br />► Засилва имунитета и укрепва защитните способности на тялото<br />►&nbsp;Запазване на мускулната маса в периоди на отслабване</p> <p><strong>►Какво са BCAA?<br /></strong>BCAA са незаменими аминокиселини с разклонена верига. Приемаме ги ежедневно чрез храните&nbsp;богати на протеини - яйца, месо, риба, ядки и т.н.<br />Аминокиселините с разклонена верига&nbsp;са основата за синтеза на белтъчини в тялото ни, а това е главната предпоставка за мускулния растеж и развитие. Също така, те са добър и бърз източник на енергия за мускулите ни. BCAA съставят една-трета от мускулната тъкан, и точно поради факта, че са важни за синтезирането на белтък и енергия, те&nbsp;са&nbsp;незаменими участници&nbsp;и в&nbsp;много други метаболитни процеси в нашето тяло. &nbsp;<br />И тъй като тялото ни не може да синтезира (да произвежда само) тези аминокиселини с разклонена верига, а са важни за множество жизненоважни процеси в нашето тяло, то ние трябва да си ги набавяме от храната или чрез хранителни добавки.&nbsp;<br /><br /><strong>3-те аминокиселини включващи се в абревиатурата BCAA&nbsp;са Левцин, Изолевцин и Валин.</strong><br />От тези 3, Левцина е най-изследван и в същото време най-необходим на тялото ни.<br /><strong>Левцинът</strong>&nbsp;участва активно освен в изграждането на мускулната маса, а също така заема основно значение, когато става въпрос за здравето на костната система, еластичността и добрият външен вид на кожата, а като едно от най-полезните му свойства за спортистите е, че стимуира образуването на глутамин в организма.<br />Левцинът е известен също със способността си да увеличава инсулиновата чувствителеност, а това води до по-добро анаболно състояние след прием.<br /><strong>Валинът</strong>&nbsp;е един от най-силните стимулатори на мускулния растеж и действа положително на възстановяването след тежки тренировки. От организма той се използва често, като източник на енергия и е описван, като протектор на глюкозата в кръвта.<br /><strong>Изолевцинът</strong>&nbsp;е главен участник в синтезирането на хемоглобин, заема активно участие в регулацията на кръвната захар, осигурява енергия за мускулите и знаичтелно подобрява възстановяването след тренировки, операции и забързва зарастването на рани и наранявания.&nbsp;Липсата на изолевцин в организма често се описва с характерните за хипогликемия симптоми - отпадналост, склонност към депресии, постоянна умора и т.н.<br /><br /><strong>Да разясним всичко около приема на BCAA:<br /></strong><strong>►Кога е най-добре да приемаме BCAA?</strong><br />Един от основните фактори за да извлечем максимален ефект от приема на хранителни добавки&nbsp;съдържащи BCAA е правилното време на прием.&nbsp;<br />Нивата на тези три аминокиселините&nbsp;спадат значително по време и след физическа дейност.&nbsp;Това е достатъчна причина за приемането на продукти съдържащи BCAA по време или след тренировка.<br />Важно е да приемате и да осигурите на тялото си достатъчно количество от тях&nbsp;по врема на тренировка и във времето около физическото натоварване, защото така ще си осигурите бърз източник на енергия, градивен материал за мускулната тъкан и в същото време ще получите моментално мускулно възстановяване.<br />По време на активна тренировка мускулните влакна биват изтощавани и претърпяват микро разкъсвания, а задачата на BCAA е да ги възстанови колкото се може по-бързо.&nbsp;<br />А най-добре това може да свърши именно&nbsp;Левцина. Той е най-важен за синтеза на протеини и затова е необходимо&nbsp;след тренировка да се набави достатъчно&nbsp;количество BCAA, за да можете да синтезирате и изградите повече протеин от колкото сте изразходвали по врема на тренировка.<br /><br /><strong>►Защо е толкова важен приема на BCAA?</strong>&nbsp;<br />1. Възстановяват, служат за бързото обезпечаване на енергийните нужди по време на тренировка и увеличават мускулния растеж.<br />Знаете, че повечето от макронутриентите, които приемаме преминават обработка през черния дроб, нали? Е да, но аминокиселините с разклонена верига&nbsp;са изключение и не преминават през черния дроб, а навлизат директно в кръвния поток. Всички други аминокиселини трябва да преминат през черния дроб и червата, чак тогава да навлязат в кръвния поток на тялото ни и да послужат за енергия, възстановяване или мускулно изграждане.<br />2. BCAA намаляват нивата на лактат след тренировка и подобряват бързото и качествено мускулно възстановяване.<br />3. Те&nbsp;спомагат за увеличаване циркулацията на растежен хормон, което пък от своя страна е свързано с множество анаболни процеси и механизми, които създават перфектна среда за изграждането на нова мускулна тъкан.&nbsp;<br />4.Разбрахте вече, че BCAA са много важни за мускулната тъкан, а пък от своя страна те спомагат и за поддържането на нормални нива на кръвната захар.&nbsp;<br /><br /><strong>►Как, колко и кога да приемаме BCAA?<br /></strong><strong>Ние ви препоръчваме</strong>&nbsp;да приемате 10 грама BCAA по време на тренировка, като ако бюджета ви го позволява, можете да се спрете на следния прием:</p> <p>В тренировъчен ден сутрин 5 грама, 10 грама по време на тренировка и 5 грама BCAA веднага след тренировка.<br />В нетренировъчен ден приемайте 10 грама сутрин, 5 грама следобед и 10 грама преди лягане.<br />Ако сте решили да закупите BCAA на таблетки или капсула просто вижте какво колиество BCAA се съдържа във всяка капсула/таблетка и приемайте колкото е необходимо за да достигнете препоръчваната от нас ежедневна и ефективна доза.<br />Поради своята същност повечето аминокиселини притежават неприятен вкус и мирис. Нашият опит ни е показал, че повечето хора трудно се справят с миризмата и лошия вкус на неовкусените прахообразни форми на BCAA<br />Ако искате да избегнете момента с неприятния вкус, насочете вниманието си към аминокиселини на таблетки, капсули или най-добре овкусени прахообразни форми.<br /><br /><strong>►Малко бодибилдинг и фитнес познания относно BCAA:<br />BCAA в периоди за отслабване<br /></strong>Първо да разясним за катаболитните процеси при диетите за отслабване.&nbsp;<br />Когато решим да минем на режим "изгаряне на мазнини" и целта ни е да свалим няколко килограма, задължително се преминава в състояние на "отрицателен калориен баланс" - приемате по-малко калории от колкото изгаряте. Ниският калориен прием обикновен е признак за увеличаване на катаболните процеси, а това са процесите на разпад, което означава следното: освен, че ще изгорите мазнини, то вие неизбежно ще се лишите и от известно количество мускули.&nbsp;<br />На молекулярно ниво, загубата на мускулна маса се осъществява поради факта, че се засилват катаболитните процеси. Причината за това е, че на тялото ни, му е по-лесно да освободи и изгори аминокиселини (протеини) за енергийните си&nbsp;нужди, от колкото липиди (мазнини). Поради намаления калориен прием&nbsp;в периоди на отслабване,&nbsp;синтеза на протеин също намалява.<br />BCAA не само увеличават скоростта на синтезиране на белтъци (протеини) и блокират катаболните процеси, но е известно, че увеличават и самият капацитет на клетката за синтезиране на протеини, което е равно на по-голям потенциал за развитие на мускулатурата.<br /><br /><strong>►BCAA в периоди за покачване на мускулна маса и сила</strong><br />Когато целта&nbsp;ви е да увеличите мускулната си маса, вие се нуждаете от достатъчно количество правилно разпределен прием на всички макронутриенти (протеини, мазнини и въглехидрати) и също така от висок протеинов синтез. Както вече разбрахте протеиновия синтез е ключов за това дали ще качвате мускулна маса или ще губите такава. И трите аминокиселини включващи се в BCAA са силни активатори на протеиновия синтез - така че не се колебайте да ги включите в периодите, когато целите покачване на мускулна маса.<br />Аминокиселините с разклонена верига също така ще ви помогнат да тренирате по-интензивно, защото ще възстановяват мускулната енергия много по-бързо и така ще имате нужда от много по-кратки почивки по време на самата тренировка. Ще ви кажем само,&nbsp;че каквато и да ви е целта, важно е тренировките да са с голяма тренировъчна плътност - интензивни, тежки и пълноценни за кратко време.&nbsp;<br /><br /><strong>►BCAA елиминират умората<br /></strong>Освен спомагането за по-добро възстановяване, намаляване на мускулната треска, засиления синтез на белтъчини, BCAA допринасят&nbsp;и за ред други важни аспекти за активно спортуващите. Известна е &ldquo;конкуренцията и контрола&rdquo; на BCAA върху нивата на триптофан в целия ни кръвопоток. По принцип в едни нормални условия в кръвта ни има достатъчно количество аминокиселини с разклонена верига, които да регулират нивото на триптофан. Обаче при тежки и интензивни тренировки след като организма ни изчерпа гликогена, той посяга към наличните му аминокиселини, защото най-лесно ги изгаря за нужната му енергия за съкращение на мускулите. Когато нашите мускули използват BCAA като енергия, количеството на аминокиселини с разклонена верига рязко спада, което пък от своя страна позволява на триптофана да се добере до мозъка и да предизвика у нас чувство на изтощение и умора. Подкрепен с изследвания е факта, че приема на левцин, изолевцин и валин в съотношение 2:1:1&nbsp;намалява централно-нервната умора, защото точно регулирането на триптофан ни позволява да правим още по-тежки и интензивни тренировки.<br /><br /><strong>►Да си взема BCAA или да пия повече суроватъчен протеин?<br /></strong>Въпреки многото благоприятни доказани факта за приема на BCAA има и такива хора, които все пак си мислят, че това е продукт, който е излишен или са леко скиптично настроени към тях. И те самите казват, че е по-добре или предпочитат, да консумират повече суроватъчен протеин, който от своя страна е богат на аминокиселини. Да, ама не. Тва не е най-правилния начин за набавяне на 3-те най-важни аминокиселини&nbsp;и сега ще ви обясним защо. Аминокиселините с разклонена верига&nbsp;в суроватъчния протеин са пептидно-свързани с другите аминокиселини и за да бъдат ефективни или за да навлезат в кръвопотока трябва да бъдат първо усвоени една по една всички аминокиселини. Без значение е, че суроватъчния протеин е бързо-усвоим, все пак ще отнеме няколко часа за да се усвоят напълно всички аминокиселини и навлизането им&nbsp;в кръвопотока, което да доведе до извличането на всички дивиденти от приема на съответния продукт.</p> <p>И накрая ще ви кажем, че нови изследвания показват, че при даването на BCAA на група хора, която е подложена на диета, те увеличават синтеза на белтъчини, запазват повече мускулна маса и максимизират загубата на мазнини много по-ефективно в сравнение с група, която отслабва, но не приема&nbsp;аминокиселини с разклонена верига.<br /><strong><br />►Вредни ли са&nbsp;BCAA и съществуват ли странични ефекти от употребата им?</strong><br />За да ви отговорим максимално бързо - всичко е в дозата. При високи дози от порядъка на 10-20 грама на ден всеки един активно спортуващ човек би извлявакъл само и единствено позитиви от употребата на BCAA.<br />За странични ефекти към момента на написване на статията не може да се говори, защото не съществуват подобни констатации.<br />Конкретни странични ефекти от препоръчителните дневни дози не могат да се очакват и не са констатирани до момента в научни доклади.<br />BCAA не трябва да се приемат от: бременни жени, кърмещи, бебета и деца под 16 годишна възраст.<br /><strong><br /></strong><strong>►Цена на BCAA:<br /></strong>На пазара за хранителни добавки в днешно време можете да откриете огромен избор от най-различни фирми предлагащи аминокиселини с разклонена верига.<br />BCAA основно се произвеждат във вид на таблетки, капсули или в чист прахообразен вид.<br />Цените могат да варират поради множество фактори: цена и качество на използваната суровина, цена за овкусители, цена за таблетиране или капсуловане, цена на опаковката, страна на произход, транспортни разходи и т.н.<br /><br /><strong>BCAA под каква форма е най-изгодно да закупим?</strong><br />1.По отношение на цена/количество, най-евтино и най-изгодно излиза да приемате BCAA под формата на прах&nbsp;и да са в неовкусен вариант. Не забравяйте обаче, че няколко реда по-нагоре ви споменахме за силният и неприятен вкус на неовкусените формули на аминокиселините с разклонена верига. Ако лошият вкус на неовкусено BCAA не ви пречи, то със сигурност ще имате богат избор за закупуване на голямо количество на достъпна цена.<br />2. Ако можем така да ги подредим в една мини класация, то със сигурност след неовкусеното BCAA на прах, то по най-добро съотношение на цена и качество след неовкусения вариант се нареждат овкусените. Обикновено се предлагат в множество и различни вкусови вариации, като това ги прави много удобни за прием по време на тренировки. Цената на тези BCAA е значително по-висока.<br />3. BCAA на капсули или таблетки си остават варианта с най-висока цена, но пък в същото време са и най-удобни за употреба по всяко време и можете да ги носите навсякъде със себе си.<br /><strong><br />Разгледайте</strong>&nbsp;в нашия магазин продукти от категория:&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8" target="_blank" rel="noopener">Аминокиселини</a>&nbsp;и&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8/bcaa" target="_blank" rel="noopener">BCAA</a>&nbsp;</p>

, , ,

Цяетелин Цяетелин

2021-04-06T20:30:34+03:00
Мога ли да приемам BCAA при тежка работа и как ако може .....
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки